Kotivinkki

Näin et ole tehnyt kesäkeittoa! Grillatussa kesäkeitossa kasvisten maku pääsee oikeuksiinsa

15 min
0
0

Näin et ole tehnyt kesäkeittoa! Grillatussa kesäkeitossa kasvisten maku pääsee oikeuksiinsa

Kasvikset grillataan nopeasti parilalla ja liemi keitellään erikseen. Grillattu kesäkeitto on suven ihanin ruoka.
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1nippu pieniä kesäporkkanoita (5 kpl)
  • 1kukkakaali (300 g)
  • 1pieni fenkoli
  • 150 glitteitä herneenpalkoja
  • 2 rklöljyä
  • ripaus suolaa
  • 8 dlkasvislientä
  • 2 ½ dlsitruunalla ja pippurilla maustettua ruokakermaa
  • 1kevätsipuli tai kesäsipulin vihreä varsi

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Pese porkkanat hyvin. Leikkaa suupaloiksi. Pese kukkakaali, irrottele kukinnot ja leikkaa varsi viipaleiksi. Halkaise fenkoli, leikkaa kanta pois, huuhtele kylmällä vedellä ja leikkaa paloiksi. Huuhtele herneet kylmällä vedellä. Nosta kasvikset kulhoon ja sekoita joukkoon öljy ja ripaus suolaa.

2. Grillaa kasviksia parilalla 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Porkkanat kypsyvät hitaimmin. Jos haluat pehmeän kypsiä porkkanoita, grillaa niitä ensin 5 minuuttia, ja lisää sitten loput.

3. Kaada kasvisliemi ja ruokakerma kattilaan ja kuumenna.

4. Nosta kasvikset lautasille. Kaada päälle kuumaa lientä. Lisää päälle hienonnettua kevätsipulia. Tarjoile grillattu kesäkeitto heti.

Suosittelemme myös näitä

Perinteinen kesäkeitto

Parsakeitto uppomunien kera

Nokkoskeitto

Kukkakaali-kikhernekeitto ja chilisiemenet

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä