Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Näin et ole tehnyt kesäkeittoa! Grillatussa kesäkeitossa kasvisten maku pääsee oikeuksiinsa

15 min

Kasvikset grillataan nopeasti parilalla ja liemi keitellään erikseen. Grillattu kesäkeitto on suven ihanin ruoka.

21.6.2017
Reseptin ainekset
4 annosta
1
nippu pieniä kesäporkkanoita (5 kpl)
300 g
kukkakaali
1
pieni fenkoli
150 g
litteitä herneenpalkoja
2 rkl
öljyä
ripaus suolaa
8 dl
kasvislientä
2 ½ dl
sitruunalla ja pippurilla maustettua ruokakermaa
1
kevätsipuli tai kesäsipulin vihreä varsi

Grillattu kesäkeitto – ohje:

  1. Pese porkkanat hyvin. Leikkaa suupaloiksi. Pese kukkakaali, irrottele kukinnot ja leikkaa varsi viipaleiksi. Halkaise fenkoli, leikkaa kanta pois, huuhtele kylmällä vedellä ja leikkaa paloiksi. Huuhtele herneet kylmällä vedellä. Nosta kasvikset kulhoon ja sekoita joukkoon öljy ja ripaus suolaa.
  2. Grillaa kasviksia parilalla 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Porkkanat kypsyvät hitaimmin. Jos haluat pehmeän kypsiä porkkanoita, grillaa niitä ensin 5 minuuttia, ja lisää sitten loput.
  3. Kaada kasvisliemi ja ruokakerma kattilaan ja kuumenna.
  4. Nosta kasvikset lautasille. Kaada päälle kuumaa lientä. Lisää päälle hienonnettua kevätsipulia. Tarjoile grillattu kesäkeitto heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt