Maku

Nachovuoka – helppo jauheliharuoka, joka on viikonlopun paras mättöherkku

35 min
GL
MU
5
0

Nachovuoka on viikonlopun paras mättöherkku, josta tykkää koko perhe. Tarjoile helppo nachovuoka klassisten lisukkeiden, kuten tomaattisalsan, avokadon ja ranskankerman kera.
Tulosta
Teksti Petra Tuominen
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (4 annosta)

Nachovuoka

  • 250 gnachoja
  • 400 gnaudan jauhelihaa
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • 150 gcheddarjuustoraastetta

Salsakastike

  • 500 gtomaatteja
  • 1 punasipuli
  • 1 pieni chili
  • ½ limen mehu
  • ½ tl suolaa
  • 1 tlsokeria
  • ½ rkukorianteria

Koristelu

  • ½ rku korianteria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Nachovuoka valmistuu näin:

  1. Levitä nachot voideltuun uunivuokaan.
  2. Ruskista jauheliha pannulla ja sekoita joukkoon juustokumina, paprikajauhe, suola ja pippuri.
  3. Levitä jauheliha tasaiseksi kerrokseksi nachojen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  4. Paista vuokaa 200 asteessa 10–15 minuuttia.
  5. Valmista sillä välin tomaattisalsa. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Voit valuttaa niistä ylimääräistä nestettä pois. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja chili. Purista salsan sekaan limen mehua, mausta suolalla ja sokerilla. Silppua joukkoon tuoretta korianteria.
  6. Nauti nachovuoka tuoreen tomaattisalsan kanssa ja viimeistele annos tuoreella korianterilla.

Jos haluat hieman kosteamman nachovuoan, tee helppo juustokastike. Kuumenna kattilassa 2 dl ruokakermaa ja sekoita joukkoon 150 g cheddarjuustoraastetta. Kaada lämmin kastike nachovuoan päälle.

MITÄ PIDIT?
5