


Juustoinen herkkuvuoka
Myskikurpitsalasagne on mitä täydellisin syksyinen uuniruoka – kurpitsaviipaleet korvaavat pastan!
1 h 15 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 35 min
Myskikurpitsalasagne sisältää muun muassa linssejä ja ricottajuustoa. Lasagneen voit käyttää mitä tahansa pestoa kaapista löytyy. Lasagne on gluteeniton, sillä pastan korvaavat kurpitsaviipaleet.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg (2 pienehköä)
myskikurpitsaa
Linssikastike
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2–3 (400 g)
tomaattia
1 prk (380 g)
punaisia linssejä
4
salvian oksaa
1 rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
1 prk (250 g)
ricottajuustoa
2 rkl
pestokastiketta (vihreää tai punaista)
¼ tl
mustapippuria
50 g
parmesaanijuustoa
150 g
mozzarellajuustoraastetta
3
salvian oksaa
1 rkl
auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä
Vuoan voiteluun
1 rkl
oliiviöljyä
Myskikurpitsalasagne – ohje:
- Kuori myskikurpitsat ja leikkaa poikittain puoliksi. Halkaise vielä pituussuunnassa ja koverra siemenet. Leikkaa kurpitsasta ohuita viipaleita terävällä veitsellä tai mandoliinilla.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja valuta linssit. Hienonna salvian lehdet.
- Lämmitä öljy pannussa. Kuullota sipulia ja valkosipulia noin 5 minuuttia. Lisää tomaatit, linssit, salvia, suola ja pippuri. Keitä välillä sekoittaen 15 minuuttia.
- Sekoita kulhossa ricotta, pesto ja pippuri. Raasta parmesaani.
- Voitele uunivuoka (21 × 32 cm). Laita pohjalle kerros kurpitsaviipaleita ja levitä päälle kolmasosa ricotasta, linssikastikkeesta ja parmesaanista. Toista näin seuraavat kaksi kerrosta. Peitä viimeinen kerros kurpitsaviipaleilla.
- Ripottele pinnalle mozzarellaraaste. Nypi salviasta lehdet koristeeksi ja lisää auringonkukan- tai kurpitsansiemenet.
- Kypsennä 200 asteessa noin 35 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia ja tarjoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat