Myskikurpitsa-linssipata saa pehmeyttä kookosmaidosta – syksyinen pataruoka lämmittää
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minMyskikurpitsa-linssipadan pehmentää kookosmaito. Lime, korianteri ja savupaprika viimeistelevät makunautinnon. Tämä pataruoka valmistuu vikkelästi myös arkena!
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.10.2020

Myskikurpitsa-linssipata saa pehmeyttä kookosmaidosta – syksyinen pataruoka lämmittää
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1myskikurpitsa (noin 700 g)
- 2sipulia
- 2 rklrypsiöljyä
- 1 tlgaram masalaa
- 1 tlsavupaprikajauhetta
- 2 tljuustokuminaa
- 2 dlpunaisia linssejä
- 3 dlkasvislientä
- 1 tlkkookosmaitoa
- ½ tlsuolaa
- 1 limen mehu
- ½ rku korianteria hienonnettuna
Myskikurpitsa-linssipata valmistetaan näin:
- Kuori, poista siemenet ja leikkaa kurpitsa suupaloiksi. Hienonna sipulit. Paista kasviksia kattilassa tai padassa öljyssä muutama minuutti. Lisää garam masala, savupaprika ja juustokumina ja paista pari minuuttia.
- Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä. Lisää linssit, kasvisliemi ja kookosmaito pataan. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmennyt.
- Mausta suolalla, limellä ja korianterilla. Tarjoa lisäksi esimerkiksi säilöttyä punajuurta.

Paistettu riisi-linssipata – arjen pelastuspannu valmistuu nopeasti myös ylijääneestä riisistä
Maku

Kurpitsa-kikhernepata lämmittää! Maukas pata maustetaan harissa-tahnalla ja jeeralla
Kotivinkki

Intialainen myskikurpitsapata – mausteinen uuniruoka on nappivalinta syksyn ruokalistalle
Maku

Linssi-bataattipata – arki-iltojen pelastaja on lautasilla 30 minuutissa!
Kotivinkki

Mausteinen linssipata – hyisen kelin lämmittävin lohturuoka
Maku

Myskikurpitsarisotto – satokauden oranssi herkku piristää risoton syyskauteen sopivaksi
Maku

Kvinoa-linssipata
Maku

Kookos-linssipata
Kotivinkki