Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mustikkaspinnyt

1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min

Amerikkalaistyyliset kierrepullat eli spinnyt täytetään mustikoilla, jotka paiston aikana kypsyvät ihanasti mustikkasiirapiksi pullien sisälle. Mustikkaspinnyt viimeistellään vielä tuorejuustokuorrutteella.

1.9.2017
Reseptin ainekset
10 kpl
Pullataikina
2 1/4 dl
kevytmaitoa
25 g
tuorehiivaa
3/4 dl
sokeria
120 g
voita
8 dl
vehnäjauhoja
Täyte
80 g
voita
2 dl
fariinisokeria
1 tl
kardemumaa
1 tl
maissitärkkelystä
2 dl
mustikoita
Kuorrute
50 g
tuorejuustoa
15 g
voita
1 tl
sitruunan mehua
1/2 dl
tomusokeria
1 rkl
kevytmaitoa

Valmista ensin pullataikina.

Sulata voi ja anna jäähtyä hetken. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva joukkoon, sekoita.

Lisää sokeri, voisula ja noin puolet vehnäjauhoista. Sekoita puuhaarukalla voimakkaasti, kunnes seos on tasaista.

Lisää loput vehnäjauhot vähän kerrallaan joukkoon, alusta taikinaa käsin tai koneella kunnes se on kimmoisaa eikä tartu alustaan tai kulhoon (5-10 minuutin ajan). Anna taikinan kohota liinalla peitettynä n. 30 minuuttia tai kunnes se on kaksinkertaistunut kooltaan.

Ota tällä aikaa voi pehmenemään huoneenlämpöön ja yhdistä kulhossa fariinisokeri ja kardemumma.

Jauhota leivinalusta, kauli taikinasta n. 50×30-senttinen ohuehko levy.

Levitä pehmennyt voi tasaisesti levyn päälle, ripottele pinnalle fariinisokeri-kardemummaseos sekä mustikat.

Jätä taikinasuorakaiteen alareunasta n. sentti paljaaksi. Rullaa taikinalevy pitkittäissuunnassa kireälle rullalle, koita saada rullasta mahdollisimman tasapaksu ja venytä tarvittaessa valmista rullaa pidemmäksi.

Leikkaa pötköstä n. 5-senttisiä paloja, asettele pullat pystyyn 20×20-senttisen vuoan pohjalle tasaisesti. Anna pullien kohota peitettyinä vielä n. 30 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Paista kohonneet pullat uunin keskitasolla n. 20 minuutin ajan.

Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Lisää tarvittaessa maitoa, mikäli haluat juoksevamman rakenteen. Valuta kuorrute hieman jäähtyneiden pullien päälle, nauti.

Jos et syö kaikkia pullia heti, säilytä ne kylmässä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt