Maku

Mustikkapiirakka valmistaikinasta

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Mustikkapiirakka syntyy helpoimmin valmistaikinasta. Tämän mustikkapiirakan täyte maustetaan inkiväärillä ja hunajalla.
4.1
0


Ainekset (12 annosta)

  • 380 gpiirakkataikinaa (pakaste) (Myllyn Paras Pyöreä makea piirakkataikina)

Täyte

  • 200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 kplmunaa
  • 2 rklhunajaa
  • 1 tlvaniljasokeria (tai inkivääriä)
  • 4 dlmustikoita
Tulosta

Helppo, nopea ja herkullinen mustikkapiirakka syntyy valmiista taikinasta.

Taputtele sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan (Ø 25–30 cm) pohjalle ja reunoille.

Sekoita ranskankerma, muna, hunaja ja vaniljasokeri tai inkivääri keskenään. Levitä seos taikinan päälle ja ripottele pinnalle mustikat.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. (Huomaa, että vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan: mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.)

Tarjoa mustikkapiirakka haaleana tai jäähtyneenä.

MITÄ PIDIT?
4.11
Kommentoi »