


Mustikkapiirakka valmistaikinasta
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Mustikkapiirakka syntyy helpoimmin valmistaikinasta. Tämän mustikkapiirakan täyte maustetaan inkiväärillä ja hunajalla.
Reseptin ainekset
12 annosta
380 g
piirakkataikinaa (pakaste) (Myllyn Paras Pyöreä makea piirakkataikina)
Täyte
200 g
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
1
muna
2 rkl
hunajaa
1 tl
vaniljasokeria (tai inkivääriä)
4 dl
mustikoita
Mustikkapiirakka valmistaikinasta – ohje:
- Taputtele sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan (Ø 25–30 cm) pohjalle ja reunoille.
- Sekoita ranskankerma, muna, hunaja ja vaniljasokeri tai inkivääri keskenään. Levitä seos taikinan päälle ja ripottele pinnalle mustikat.
- Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. (Huomaa, että vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan: mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.)
- Tarjoa mustikkapiirakka haaleana tai jäähtyneenä.
Vinkki!
Katso myös aina yhtä suosittu muropohjainen mustikkapiirakkamme, joka valmistuu helposti ilman sähkövatkainta!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat