Maku

Mustikkapiirakka valmistaikinasta

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Mustikkapiirakka syntyy helpoimmin valmistaikinasta. Tämän mustikkapiirakan täyte maustetaan inkiväärillä ja hunajalla.
KA
4.1
0
Julkaistu 28.1.2014


Reseptin ainekset (12 annosta)

  • 380 gpiirakkataikinaa (pakaste) (Myllyn Paras Pyöreä makea piirakkataikina)

Täyte

  • 200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 kplmunaa
  • 2 rklhunajaa
  • 1 tlvaniljasokeria (tai inkivääriä)
  • 4 dlmustikoita
Tulosta

Mustikkapiirakka valmistaikinasta – ohje:

Taputtele sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan (Ø 25–30 cm) pohjalle ja reunoille.

Sekoita ranskankerma, muna, hunaja ja vaniljasokeri tai inkivääri keskenään. Levitä seos taikinan päälle ja ripottele pinnalle mustikat.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. (Huomaa, että vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan: mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.)

Tarjoa mustikkapiirakka haaleana tai jäähtyneenä.

Kommentoi »