Mustikkapiirakka valmistaikinasta
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minMustikkapiirakka syntyy helpoimmin valmistaikinasta. Tämän mustikkapiirakan täyte maustetaan inkiväärillä ja hunajalla.
KA
4.1
Kuvat
Julkaistu 28.1.2014

Mustikkapiirakka valmistaikinasta
Reseptin ainekset (12 annosta)
- 380 gpiirakkataikinaa (pakaste) (Myllyn Paras Pyöreä makea piirakkataikina)
Täyte
- 200 granskankermaa (rasvaa 28 %)
- 1 kplmunaa
- 2 rklhunajaa
- 1 tlvaniljasokeria (tai inkivääriä)
- 4 dlmustikoita
Mustikkapiirakka valmistaikinasta – ohje:
Taputtele sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan (Ø 25–30 cm) pohjalle ja reunoille.
Sekoita ranskankerma, muna, hunaja ja vaniljasokeri tai inkivääri keskenään. Levitä seos taikinan päälle ja ripottele pinnalle mustikat.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. (Huomaa, että vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan: mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.)
Tarjoa mustikkapiirakka haaleana tai jäähtyneenä.