Mustikkapiirakka pullataikinasta

1 h 30 min
4
0

Mustikkapiirakka pullataikinasta

Pullataikinasta leivottu mustikkapiirakka on parhaimmillaan tuoreena, maitolasillisen kanssa. Pellillinen mustikkapiirakkaa riittää isolle joukolle.
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 palaa)

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 3/4 dlsokeria
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 75 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)

Täyte

  • 15 dlmustikoita
  • 1 1/4 dlsokeria
  • 3 rklperunajauhoja

Reunoille

  • 1 kplmunaa
  • 3 rklraesokeria

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN50 min

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva, sokeri, kardemumma ja suola maitoon. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää huoneenlämpöinen rasva sekä loput jauhot ja alusta pehmeä taikina kimmoisaksi. Peitä ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli 2/3 taikinasta jauhotetun leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Siirrä levy leivinpapereineen uunipellille.

Pyöritä lopusta taikinasta ohuet nauhat, kierrä ne ja paina pullanaru kiertämään piiraspohjan reunaa. Voitele reuna vatkatulla munalla ja ripottele päälle raesokeri.

Survo mustikat kevyesti ja sekoita sokeri sekä perunajauhot joukkoon. Kaada täyte taikinan päälle.

Paista mustikkapiirakkaa uunissa noin 20 minuuttia. Nauti mustikkapiirakka haaleana.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä