Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Suosikit samassa suupalassa

Mustikkamuru-juustokakku − kaikkien rakastama piirakka saa nyt juhlavan juustokakun muodon!

8 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 8 h 0 min

Mustikkamuru-juustokakussa yhdistyvät ihanasti paistettu juustokakku, mustikkatäyte ja rapea muruseos. Leivo kakku edellisenä päivänä ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli ja tarjoa viileänä.

2.12.2024
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
200 g
digestivekeksejä
75 g
voita (sulatettuna)
Täyte
600 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
sokeria
1½ tl
vaniljasokeria
1
(luomu)sitruunan kuori (raastettuna)
2
munaa
150 g
ranskankermaa
½ dl
maissitärkkelysjauhoja
Mustikkatäyte
200 g
mustikoita (pakaste)
2 rkl
sokeria
2 tl
perunajauhoja
Murupinta
50 g
voita (sulatettuna)
1½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
sokeria
1 tl
kanelia
Viimeistely
½ dl
tomusokeria
1 tl
vettä tai sitruunanmehua

Mustikkamuru-juustokakku − ohje:

  1. Pingota leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (ø 20–22 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat.
  2. Hienonna keksit muruiksi monitoimikoneella tai kaulimella. Sekoita voisula muruihin. Painele seos vuoan pohjalle.
  3. Pane tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunankuori kulhoon. Lisää munat yksitellen, sekoita sähkövatkaimella. Lisää ranskankerma ja maissitärkkelysjauho, sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada täyte vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alaosassa 50 minuuttia.
  5. Tee mustikkatäyte ja muruseos. Mittaa jäiset mustikat kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes neste alkaa erottua. Lisää keskenään sekoitetut sokeri ja perunajauhot. Keitä sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa. Siirrä sivuun.
  6. Sulata voi ja lisää sokeri, jauhot ja kaneli. Lusikoi mustikkatäyte varovasti kakun pinnalle ja lisää muruseos tasaisesti päälle.
  7. Paista kakkua vielä uunin ylätasolla 10 minuuttia, kunnes murut ovat kullanruskeita. Ota kakku pois uunista, anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  8. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli. Irrota kakku vuoasta ja nosta kakkuvadille. Sekoita tomusokerista ja vedestä tai sitruunanmehusta notkea kuorrute. Valuta se raidoiksi kakun pinnalle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt