3,8(38)
Mustikkakukko – savolainen perinneherkku kätkee rapean ruiskuoren sisään marjaisan täytteen
Kasvis
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Mustikkakukko yhdistää suomalaiset maut: rukiin ja mustikan. Rapean ruiskuoren sisältää paljastuu herkullinen täyte. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa ja nauti!
23.7.2019
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
6 annosta
200 gvoita
1 dlsokeria
3 ½ dlruisjauhoja
1 tlleivinjauhetta
Mustikkakukon täyte
1 lmustikoita
½ dlsokeria
(2 rklperunajauhoja)
Lisäksi
vaniljajäätelöä

Mustikkakukko – ohje:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruisjauhot ja leivinjauhe.
  2. Ota taikinasta kaksi kolmasosaa erikseen ja taputtele se uunivuoan (Ø 18–20 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Taputtele loppu taikina leivinpaperille kanneksi ja nosta hetkeksi jääkaappiin.
  4. Lisää mustikoihin sokeri. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niiden joukkoon kaksi ruokalusikallista perunajauhoja. Kaada seos vuokaan.
  5. Nosta kansi päälle leivinpaperin avulla. Nipistä reunat kiinni.
  6. Paista mustikkakukkoa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.