Kotivinkki

Mustikkakukko – savolainen perinneherkku kätkee rapean ruiskuoren sisään marjaisan täytteen

55 min
KA
4
0

Mustikkakukko yhdistää suomalaiset maut: rukiin ja mustikan. Rapean ruiskuoren sisältää paljastuu herkullinen täyte. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa ja nauti!
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (6 annosta)

  • 200 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 3 ½ dlruisjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Mustikkakukon täyte

  • 1 lmustikoita
  • ½ dlsokeria
  • (2 rklperunajauhoja)

Lisäksi

  • vaniljajäätelöä

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN40 min

Mustikkakukko leivotaan näin:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruisjauhot ja leivinjauhe.
  2. Ota taikinasta kaksi kolmasosaa erikseen ja taputtele se uunivuoan (Ø 18–20 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Taputtele loppu taikina leivinpaperille kanneksi ja nosta hetkeksi jääkaappiin.
  4. Lisää mustikoihin sokeri. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niiden joukkoon kaksi ruokalusikallista perunajauhoja. Kaada seos vuokaan.
  5. Nosta kansi päälle leivinpaperin avulla. Nipistä reunat kiinni.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
MITÄ PIDIT?
4