Maku

Kaikkea muuta kuin kuiva! Mehevä mustikkakuivakakku katoaa kahvipöydästä ennätystahtia

1 h 10 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
50 min
Mustikkakuivakakku on kesäisen kahvihetken kruunu. Taikinaan sekoitetut mustikat mehevöittävät kakun. Pakkaa muutama pala eväskoriin ja suuntaa luonnon helmaan herkuttelemaan!
KA
3.9
1
Julkaistu: 22.7.2021


Ainekset (15 annosta )

Mustikkakuivakakku

  • 200 g voita tai margariinia
  • 3munaa
  • 3 dlsokeria
  • 2 dlkevytkermaa
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlkardemummaa
  • 4 dltuoreita tai pakastemustikoita

Kuorrutus

  • 3 rklmustikkamehua
  • noin 4 rkltomusokeria
Tulosta

Mustikkakuivakakku leivotaan näin:

  1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (2−21/2 l). Sulata voi ja jäähdytä.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kerma, voisula ja kuivat aineet. Kääntele mustikat nopeasti taikinaan, ettei taikina värjäydy. Kaada taikina vuokaan.
  3. Paista kakkua 175 asteessa uunin keskitasolla 45−60 minuuttia riippuen siitä, käytätkö pakaste- vai tuoreita mustikoita. Pakastemustikoilla paistoaika on pidempi. Peitä kakun pinta leivinpaperilla paistamisen loppupuolella, jos pinta ruskistuu liikaa. Irrota kakku vuoasta vähän jäähtyneenä.
  4. Soseuta noin desi mustikoita ja valuta soseesta 3 rkl mehua. Lisää tomusokeria mehuun sen verran, että saat melko jähmeän kuorrutuksen. Valuta kuorrutus kakun pinnalle.
1 kommentti