Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Helppo hillo

Mustikkahillo – kesän marjoista keitetty hillo kruunaa puuron, jogurtin ja jälkkärit

55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min

Mustikkahillo valmistuu helposti kolmesta perusaineksesta. Halutessasi voit lisätä mausteeksi esimerkiksi vaniljaa tai sitruunaa. Hillo sopii ihanasti monenlaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin ja välipaloihin.

23.7.2025
Reseptin ainekset
noin 1 litra
Mustikkahillo
1 kg
mustikoita
2 rkl
vettä
6 dl
hillosokeria

Mustikkahillo – ohje:

  1. Puhdista marjat, huuhdo ne tarvittaessa ja valuta kuiviksi.
  2. Mittaa mustikat ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen.
  3. Sekoita hillosokeri joukkoon ja keitä seosta kevyesti poreillen noin 15 minuuttia. Sekoita muutaman kerran keittämisen aikana ja kuori pinnalle kertyvä vaahto pois lusikalla tai reikäkauhalla.
  4. Siirrä kattila liedeltä pois ja anna jäähtyä noin 30 minuuttia.
  5. Annostele mustikkahillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje kannet. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki!

Voit maustaa mustikkahillon keittämisvaiheessa esimerkiksi puolitetulla vaniljatangolla tai muutamalla viipaleella luomusitruunankuorta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt