3,6(16)
Mustikkahillo – purkita suomalaisten metsien parhaat antimet
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Mustikkahillo sopii mainiosti erilaisiin leivonnaisiin, jälkkäreihin ja välipaloihin. Parhaiten hurmaava mustikkahillo säilyttää värinsä ja arominsa, kun nostat purkit viileään.
10.9.2006
 |
Maku
Reseptin ainekset
1 annosta
Mustikkahillo
1000 gmustikoita
½ dlvettä
6 dlhillosokeria

Mustikkahillo – ohje:

  1. Puhdista marjat, huuhdo ne tarvittaessa ja valuta kuiviksi.
  2. Mittaa vesi ja marjat kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.
  3. Lisää hillosokeri sekoittaen joukkoon. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna hillon kiehua kevyesti 10–15 minuuttia, sekoita välillä.
  4. Anna jäähtyä puolisen tuntia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana. Kuori vaahto pinnalta.
  5. Tölkitä hillo kuumennettuihin tölkkeihin ja sulje huolellisesti. Mustikkahillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.