


Helppo hillo
Mustikkahillo – kesän marjoista keitetty hillo kruunaa puuron, jogurtin ja jälkkärit
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Mustikkahillo valmistuu helposti kolmesta perusaineksesta. Halutessasi voit lisätä mausteeksi esimerkiksi vaniljaa tai sitruunaa. Hillo sopii ihanasti monenlaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin ja välipaloihin.
Reseptin ainekset
noin 1 litra
Mustikkahillo
1 kg
mustikoita
2 rkl
vettä
6 dl
hillosokeria
Mustikkahillo – ohje:
- Puhdista marjat, huuhdo ne tarvittaessa ja valuta kuiviksi.
- Mittaa mustikat ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen.
- Sekoita hillosokeri joukkoon ja keitä seosta kevyesti poreillen noin 15 minuuttia. Sekoita muutaman kerran keittämisen aikana ja kuori pinnalle kertyvä vaahto pois lusikalla tai reikäkauhalla.
- Siirrä kattila liedeltä pois ja anna jäähtyä noin 30 minuuttia.
- Annostele mustikkahillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje kannet. Säilytä jääkaapissa.
Vinkki!
Voit maustaa mustikkahillon keittämisvaiheessa esimerkiksi puolitetulla vaniljatangolla tai muutamalla viipaleella luomusitruunankuorta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat