Maku

Mustikkahillo

55 min
3.6
2

Mustikkahillo

GL
KA
LA
MA
MU
2
3.6
Lusikoi marjaista mustikkahilloa leipäjuuston päälle ja nauti! Parhaiten hurmaava mustikkahillo säilyttää värinsä ja arominsa, kun nostat purkit viileään.
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 1000 gmustikoita
  • 1/2 dlvettä
  • 6 dlhillosokeria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Puhdista marjat, huuhdo ne tarvittaessa ja valuta kuiviksi. 
Mittaa vesi ja marjat kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.
Lisää hillosokeri sekoittaen joukkoon. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna hillon kiehua kevyesti 10–15 minuuttia, sekoita välillä.
Anna jäähtyä puolisen tuntia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana. Kuori vaahto pinnalta.
Tölkitä hillo kuumennettuihin tölkkeihin ja sulje huolellisesti. Mustikkahillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Parhaiten mustikkahillo säilyttää värinsä ja arominsa viileässä.
 

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä