Maku

Mustikkahillo – purkita suomalaisten metsien parhaat antimet

55 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
30 min
Mustikkahillo sopii mainiosti erilaisiin leivonnaisiin, jälkkäreihin ja välipaloihin. Parhaiten hurmaava mustikkahillo säilyttää värinsä ja arominsa, kun nostat purkit viileään.
GL
KA
LA
MA
MU
3.6
2
Julkaistu: 10.9.2006


Ainekset (1 annosta)

Mustikkahillo

  • 1000 gmustikoita
  • ½ dlvettä
  • 6 dlhillosokeria
Tulosta

Mustikkahillo valmistuu näin:

  1. Puhdista marjat, huuhdo ne tarvittaessa ja valuta kuiviksi.
  2. Mittaa vesi ja marjat kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.
  3. Lisää hillosokeri sekoittaen joukkoon. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna hillon kiehua kevyesti 10–15 minuuttia, sekoita välillä.
  4. Anna jäähtyä puolisen tuntia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana. Kuori vaahto pinnalta.
  5. Tölkitä hillo kuumennettuihin tölkkeihin ja sulje huolellisesti. Mustikkahillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.
MITÄ PIDIT?
3.56
2 kommenttia