Mustikka-valkosuklaakakku

1 h 40 min
3.7
2

Mustikka-valkosuklaakakku

Teksti Elisa Johansson
Kuvat Satu Nyström, Ari-Pekka Auvinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Voiteluun

  • 1 rklleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 rklkorppujauhoja

Taikina

  • 200 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 1/2 dlhedelmäsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 60 gvalkosuklaata (rouhittuna)
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 dlturkkilaista jogurttia

Mustikkasydän

  • 100 gmustikoita
  • 1 rklperunajauhoja
  • 1 rklhedelmäsokeria

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka huolellisesti.

Vatkaa pehmeä voi ja hedelmäsokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, valkosuklaarouhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos yhdessä jogurtin kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä puolet taikinasta rengaskakkuvuokaan.

Sekoita keskenään jäiset mustikat, perunajauho ja hedelmäsokeri. Painele taikinaan lusikalla tai sormin vako, johon levität mustikat. Nostele loppu taikina mustikoiden päälle.

Paista mustikka-valkosuklaakakkua uunin alatasolla 150 asteessa 60–75 minuuttia.

Kumoa mustikka-valkosuklaakakku hieman jäähtyneenä ja tarjoa huoneenlämpöisenä.

•Jogurtti ja mustikkasydän tekevät kahvikakusta mehevän ja kostean.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä