Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Nam, mikä kombo!

Mustikka-valko­suklaajuustokakku – kahden kerroksen leivonnaisessa on tuplasti makua

5 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 5 h 0 min

Mustikka-valkosuklaajuustokakku on leivottu hauskasti kaksiväriseksi. Vaaleampi osio maistuu valkosuklaalta ja sininen osio metsämustikoilta.

Reseptin ainekset
20 palaa
Pohja
200 g
Digestive-keksejä
75 g
voita
Täyte
600 g
tuorejuustoa (Philadelphia)
1 dl
sokeria
100 g
valkosuklaata
8
liivatelehteä
4 dl
kuohukermaa
100 g
mustikoita (pakasteena tai tuoreina)
1 rkl
sokeria
Koristeluun
1 dl
tuoreita mustikoita tai pensasmustikoita

Mustikka-valkosuklaajuustokakku – ohje:

  1. Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään.
  2. Pingota 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita jääkaappiin odottamaan.
  3. Valmista täyte. Laita 4 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan.
  4. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa, laita sivuun jäähtymään. Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto ja desi sokeria. Lisää valkosuklaa nauhana ja koko ajan vispaten. Vaahdota kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele kermavaahto täytteen joukkoon huolellisesti.
  5. Jaa täyte kahteen osaan.
  6. Valmista mustikkatäyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Painele mustikat haarukalla soseeksi. Lisää ruokalusikallinen sokeria. Valuta neste kattilaan tai mikron kestävään kulhoon. Sekoita survotut mustikat täytteen joukkoon.
  7. Lämmitä mustikoiden mehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita kuuman nesteen joukkoon yksi kerrallaan. Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
  8. Kaada mustikkatäyte keksipohjan päälle. Levitä nuolijalla tasaiseksi tai kopauta pöytää vasten niin, että täyte tasoittuu.
  9. Hyydytä jääkaapissa 2 tuntia.
  10. 10
    Viimeistele vaalea täyte. Lämmitä 0,5 dl vettä kiehuvan kuumaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita haarukalla tai vispilällä. Kaada liivateneste kulhoon samalla sekoittaen.
  11. 11
    Kaada vaalea täyte mustikkatäytteen päälle ja tasoita. Kopauta vuokaa pöytää vasten, jotta täyte laskeutuu kauniisti toisen täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa n. 4 tuntia.
  12. 12
    Koristele tuoreilla mustikoilla tai pensasmustikoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt