Maku

Mustikka-valkosuklaajuustokakku

5 h 20 min
3.8
3

Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Hyydytetyssä juustokakussa maistuvat mustikka ja valkosuklaa, ja kakun juju on erivärisissä puoliskoissa. Vaaleampi puolisko maistuu miedommin mustikalta kuin tummempi puolisko, joten tästä kakusta pitää ottaa kaksi palaa: yksi molemmilta puolilta.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Pohja

  • 200 gDigestive-keksejä
  • 75 gvoita

Täyte

  • 400 gtuorejuustoa (Philadelphia)
  • 200 gsitruunarahkaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlmustikkajauhetta
  • 100 gvalkosuklaata
  • 8 kplliivatelehtiä
  • 4 dlkuohukermaa
  • 100 gmustikoita (pakasteena tai tuoreina)
  • 1 rklsokeria

Kiille

  • 100 gmustikoita (pakasteena tai tuoreina)
  • 4 kplliivatelehtiä
  • 2 dlvettä
  • 90 gmustikkasosetta (Piltti mustikkainen)
  • 2 rklsokeria

Koristeluun

  • 30 gvalkosuklaata
  • pensasmustikoita

Tee näin

5 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN5 h

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään.

Pingota 26-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Aseta vuoan keskelle pahvista leikattu kaistale, joka jakaa kakun juuri keskeltä kahtia. Paina tiiviisti keksipohjaa vasten. Laita kylmään odottamaan.

Valmista ensin vaaleampi täyte. Laita 4 kpl liivatelehtiä kylmään veteen likoamaan.

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa, laita sivuun jäähtymään. Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka, sokeri ja mustikkajauhe. Vaahdota kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele kermavaahto täytteen joukkoon huolellisesti.  

Jaa täyte kahteen osaan niin, että mittaat yhteen kulhoon massasta 100 grammaa enemmän kuin toiseen kulhoon (esim. yhdessä kulhossa täytettä 400 g, toisessa 500 g).

Lämmitä 1/2 dl vettä kiehuvan kuumaksi mikrossa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita haarukalla tai vispilällä. Kaada liivateneste siihen kulhoon, jossa on täytettä enemmän. Kaada se  joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada vaalea täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 1-2 tuntia.

Valmista tummempi täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mustikat, painele siivilän läpi. Lisää sokeri. Sekoita mustikkasose jäljelle jääneen täytteen joukkoon.

Lämmitä 1/2 dl vettä mikrossa kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita kuuman nesteen joukkoon yksi kerrallaan. Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. 

Irrota veitsen avulla kakkuvuoan keskellä oleva pahvi pois, kaada täyte toiselle puoliskolle. Koita tasoittaa täytteet keskellä samalle tasolle. Laita kylmään hyytymään, anna hyytyä n. 1-2 tuntia.

Valmista viimeisenä kiille, kun täyte on hyytynyt tarpeeksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Soseuta mustikat, painele ne siivilän läpi. Lisää mustikkasose, vesi ja sokeri. Lämmitä seoksesta n. 1/2 dl mikrossa kiehuvan kuumaksi, purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja sekoita kuuman nesteen joukkoon haarukalla sekoittaen. Kaada liivateneste ohuena nauhana kiilteen joukkoon.

Kaada kiille täytteen päälle, anna hyytyä vielä n. 2 tuntia jääkaapissa tai mielellään yön yli.

Viimeistele kakku pensasmustikoilla ja raastetulla valkosuklaalla.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä