


Syksyn suosikki
Mustikka-kaurapaistos on pinnalta rapea ja sisältä ihanan mehevä – tätä helppoa herkkua kannattaa kokeilla
40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 25 min
Mustikka-kaurapaistos on jälkiruokien klassikko, kuin mustikkapiirakka väärin päin! Vuoan pohjalle ladotaan runsaasti mustikoita ja päälle ripotellaan kaurainen muruseos, joka paahtuu uunissa kullanruskeaksi ja rapeaksi. Tarjoile paistos vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera!
Reseptin ainekset
8 annosta
8 dl (400 g)
mustikoita (jäisiä tai tuoreita)
2 rkl
perunajauhoja
½ dl
sokeria
1 tl
kardemummaa ( jauhettuna)
Muruseos
100 g
leivontamargariinia tai voita (huoneenlämpöisenä)
1 dl
sokeria tai fariinisokeria
3 dl
kaurahiutaleita
1 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
Tarjoiluun
vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä
Mustikka-kaurapaistos – ohje:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sekoita mustikat ja perunajauho keskenään. Lisää sokeri ja kardemumma, sekoita. Kaada mustikat halkaisijaltaan noin 22 cm uunivuokaan.
- Mittaa rasva kulhoon. Lisää sokeri, kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja vaniljasokeri ja nypi, kunnes ainekset ovat sekoittuneet murumaiseksi seokseksi.
- Ripottele muruseos mustikoiden päälle.
- Paista mustikka-kaurapaistosta 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25–30 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat