Maku

Mustikka-juustokakku ja mansikka-limettikastike

1 h 35 min
3.9
2

Mustikka-juustokakku ja mansikka-limettikastike

Ihana mustikkajuustokakku saa värinsä ja makunsa juustotäytteen ja mustikkatäytteen yhdistelmästä! Kakun kruunaa makeankirpeä mansikka-limettikastike.
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 130 gdigestivekeksejä
  • 50 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)

Juustotäyte

  • 400 gtuorejuustoa
  • 200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 400 gmaitorahkaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1/2 kplvaniljatankoa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 4 kplmunaa

Mustikkatäyte

  • 4 dlmustikoita
  • 1 1/2 rkltomusokeria
  • 1 rklperunajauhoja

Mansikka-limettikastike

  • 500 gmansikoita
  • 1/2 dltomusokeria
  • 1 kpllimettiä

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Murskaa juustokakun pohjan keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimuruihin. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, rahka, sokeri ja vaniljatangosta raaputetut siemenet sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Soseuta mustikkatäytteen ainekset. Notkista sose vesitilkalla tarvittaessa.

Kaada puolet juustotäytteestä vuokaan pohjan päälle. Nostele lusikalla mustikkatäytettä vuokaan, levitä veitsen kärjellä, jotta saat marmorisen pinnan.

Kaada loput juustotäytteestä vähitellen vuokaan. Lusikoi vuokaan myös loput mustikkatäytteestä. Levitä veitsellä mustikkatäyte viiruiksi.

Paista mustikka-juustokakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. Jäähdytä.

Soseuta mansikka-limettikastikkeen ainekset. Tarjoa mansikkakastiketta mustikka-juustokakun kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä