Kotivinkki

Mustajuurikeitto

35 min
0
0

Mustajuurikeitto

Vaalea mustajuurikeitto on takuuvarma hitti. Tyylikkäästä mustajuuresta valmistuu helposti herkullinen soppa, jonka voi pakata vaikka termokseen.
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1valkosipulinkynsi
  • 1salottisipuli
  • 1 kgmustajuuria
  • 4keskikokoista, jauhoista perunaa
  • 2 rklvoita
  • n. 6 dlkasvislientä (luomu)
  • 2 dlkuohu- tai ruokakermaa
  • muutama kierros valkopippuria myllystä
  • (suolaa)

Päälle

  • 4 rklsalaattisiemensekoitusta

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

1. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele mustajuurista mullat pois. Kuori ja paloittele mustajuuret ja perunat astiaan, jossa on kylmää vettä. 

Kylmä vesi estää juuria tummumasta.
 

2. Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä sipuleita, mustajuuria ja perunoita hetki. Kaada joukkoon kasvisliemi. Kiehauta seos ja anna porista kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Keittoaika riippuu palojen koosta.
 

3. Paahda sillä aikaa siemenet. Laita ne kuumalle paistinpannulle ilman öljyä tai voita. Paista käännellen, kunnes siemenet saavat hieman väriä. Kaada lautaselle jäähtymään.
 

4. Soseuta mustajuurikeitto sauvasekoittimella. Lisää kerma. Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää enemmän kasvislientä. Mausta mustajuurikeitto valkopippurilla ja halutessasi suolalla. Suolaa ei välttämättä tarvita, sillä kasvisliemi on jo suolaista.Tarjoa mustajuurikeitto paahdettujen siemenien kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä