Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mustajuurikeitto

35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min

Mustajuurikeitto on takuuvarma hitti. Tyylikkäästä mustajuuresta valmistuu helposti herkullinen vaalea soppa, jonka voi pakata vaikka termokseen.

16.3.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
1
valkosipulinkynsi
1
salottisipuli
1 kg
mustajuuria
4
keskikokoista, jauhoista perunaa
2 rkl
voita
n. 6 dl
kasvislientä (luomu)
2 dl
kuohu- tai ruokakermaa
muutama kierros valkopippuria myllystä
(suolaa)
Päälle
4 rkl
salaattisiemensekoitusta

Mustajuurikeitto – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele mustajuurista mullat pois. Kuori ja paloittele mustajuuret ja perunat astiaan, jossa on kylmää vettä. Kylmä vesi estää juuria tummumasta.
  2. Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä sipuleita, mustajuuria ja perunoita hetki. Kaada joukkoon kasvisliemi. Kiehauta seos ja anna porista kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Keittoaika riippuu palojen koosta.
  3. Paahda sillä aikaa siemenet. Laita ne kuumalle paistinpannulle ilman öljyä tai voita. Paista käännellen, kunnes siemenet saavat hieman väriä. Kaada lautaselle jäähtymään.
  4. Soseuta mustajuurikeitto sauvasekoittimella. Lisää kerma. Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää enemmän kasvislientä.
  5. Mausta mustajuurikeitto valkopippurilla ja halutessasi suolalla. Suolaa ei välttämättä tarvita, sillä kasvisliemi on jo suolaista.
  6. Tarjoa mustajuurikeitto paahdettujen siemenien kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt