


Mustaherukka-rahkakakku – kahden kerroksen raikas kakku koristellaan astetta överimmin
13 h 15 min
{
Aktiivinen 1 h 15 min
Passiivinen 12 h 0 min
Kahden kerroksen mustaherukka-rahkakakku on yhtä helppo leipoa kuin tavallinenkin hyydytetty juustokakku. Kirpsakat mustaherukat tekevät täytteestä ihanan raikkaan. Suklaaseen dipatut vaahtokarkit ja marengit viimeistelevät herkun juuri sopivan överisti.
Reseptin ainekset
15 annosta
Pohja
200 g
digestivekeksejä
75 g
voita
Täyte
1 prk (2,5 dl)
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Flora Vanilla)
500 g
maitorahkaa
2 dl
tomusokeria
2 tl
limen kuoriraastetta
Lisäksi limetäytteeseen
4
liivatelehteä
2 rkl
limemehua
Lisäksi mustaherukkatäytteeseen
200 g
mustaherukoita
5
liivatelehteä
2 rkl
limemehua
Voitelu
1 tl
rypsiöljyä
Koristelu
1 ps (60 g)
marenkeja
1 ps (90 g)
vaahtokarkkeja
50 g
valkosuklaata
50 g
tummaa suklaata
½ dl
strösseleitä
Mustaherukka-rahkakakku – ohje:
- Öljyä irtopohjavuoka (Ø 23 cm) kevyesti ja pingota pohjaan leivinpaperi. Murskaa keksit monitoimikoneen leikkuuterällä tai kaulimella. Sulata voi ja sekoita keksimuruun. Painele pohja vuokaan.
- Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita keskenään rahka ja sokeri sekä limetin kuoriraaste. Kääntele rahkaseos vaniljavaahtoon. Jaa täyte kahteen kulhoon.
- Upota 4 liivatelehteä kylmään veteen 5 minuutiksi. Puristele kuivaksi. Kuumenna limettimehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Sekoita liivateseos puolikkaan täytteen joukkoon ohuena nauhana. Kaada vaalea täyte keksipohjan päälle. Nosta kakku puoleksi tunniksi jääkaappiin.
- Sulata ja soseuta mustaherukat. Sekoita sose jäljelle jääneen täytteen joukkoon.
- Upota 5 liivatelehteä kylmään veteen 5 minuutiksi. Puristele kuivaksi. Kuumenna limettimehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Sekoita liivateseos täytteeseen ohuena nauhana ja kaada mustaherukkatäyte limetäytteen päälle.
- Anna kakun hyytyä yön yli.
- Valmista koristeet. Sulata suklaat varovasti mikrossa. Dippaa marenkeja ja vaahtokarkkeja ensin suklaaseen ja ripota päälle strösseleitä. Anna kuivahtaa.
- Koristele mustaherukka-rahkakakku överityyliin suklaaseen dipatuilla vaahtokarkeilla ja marengeilla sekä kukilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat