Mustaherukka-rahkakakku – kahden kerroksen raikas kakku koristellaan astetta överimmin
13 h 15 min
{
Aktiivinen
1 h 15 minPassiivinen
12 h Kahden kerroksen mustaherukka-rahkakakku on yhtä helppo leipoa kuin tavallinenkin hyydytetty juustokakku. Kirpsakat mustaherukat tekevät täytteestä ihanan raikkaan. Suklaaseen dipatut vaahtokarkit ja marengit viimeistelevät herkun juuri sopivan överisti.
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 30.7.2018

Mustaherukka-rahkakakku – kahden kerroksen raikas kakku koristellaan astetta överimmin
Reseptin ainekset (15)
Pohja
- 200 gdigestivekeksejä
- 75 gvoita
Täyte
- 1 prk (2,5 dl)vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Flora Vanilla)
- 500 gmaitorahkaa
- 2 dltomusokeria
- 2 tllimen kuoriraastetta
Lisäksi limetäytteeseen
- 4liivatelehteä
- 2 rkllimemehua
Lisäksi mustaherukkatäytteeseen
- 200 gmustaherukoita
- 5 liivatelehteä
- 2 rkllimemehua
Voitelu
- 1 tlrypsiöljyä
Koristelu
- 1 ps (60 g)marenkeja
- 1 ps (90 g)vaahtokarkkeja
- 50 gvalkosuklaata
- 50 g tummaa suklaata
- ½ dlströsseleitä
Mustaherukka-rahkakakku valmistuu näin:
- Öljyä irtopohjavuoka (Ø 23 cm) kevyesti ja pingota pohjaan leivinpaperi. Murskaa keksit monitoimikoneen leikkuuterällä tai kaulimella. Sulata voi ja sekoita keksimuruun. Painele pohja vuokaan.
- Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita keskenään rahka ja sokeri sekä limetin kuoriraaste. Kääntele rahkaseos vaniljavaahtoon. Jaa täyte kahteen kulhoon.
- Upota 4 liivatelehteä kylmään veteen 5 minuutiksi. Puristele kuivaksi. Kuumenna limettimehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Sekoita liivateseos puolikkaan täytteen joukkoon ohuena nauhana. Kaada vaalea täyte keksipohjan päälle. Nosta kakku puoleksi tunniksi jääkaappiin.
- Sulata ja soseuta mustaherukat. Sekoita sose jäljelle jääneen täytteen joukkoon.
- Upota 5 liivatelehteä kylmään veteen 5 minuutiksi. Puristele kuivaksi. Kuumenna limettimehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Sekoita liivateseos täytteeseen ohuena nauhana ja kaada mustaherukkatäyte limetäytteen päälle.
- Anna kakun hyytyä yön yli.
- Valmista koristeet. Sulata suklaat varovasti mikrossa. Dippaa marenkeja ja vaahtokarkkeja ensin suklaaseen ja ripota päälle strösseleitä. Anna kuivahtaa.
- Koristele mustaherukka-rahkakakku överityyliin suklaaseen dipatuilla vaahtokarkeilla ja marengeilla sekä kukilla.

Paistettu valkosuklaa-mustaherukkajuustokakku
Maku

Mustikkainen sitruunajuustokakku
Maku

Kahden kerroksen juustokakku
Maku

Maailman paras juustokakku
Maku

Mansikkajuustokakku
Maku

Irish Coffee -moussekakku
Maku

Kuohuviini-moussekakku on Katri Niskasen bravuuri, joka toimii aina ja sopii joka tilanteeseen
Maku

Näin teet juustokakusta vegaanisen