Maku

Mustaherukka-rahkakakku – kahden kerroksen raikas kakku koristellaan astetta överimmin

13 h 15 min
4.07
0

Mustaherukka-rahkakakku – kahden kerroksen raikas kakku koristellaan astetta överimmin

Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Kahden kerroksen mustaherukka-rahkakakku on yhtä helppo leipoa kuin tavallinenkin hyydytetty juustokakku. Kirpsakat mustaherukat tekevät täytteestä ihanan raikkaan. Suklaaseen dipatut vaahtokarkit ja marengit viimeistelevät herkun juuri sopivan överisti.

Ainekset (15)

Pohja

  • 200 gdigestivekeksejä
  • 75 gvoita

Täyte

  • 1 prk (2,5 dl)vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Flora Vanilla)
  • 500 gmaitorahkaa
  • 2 dltomusokeria
  • 2 tllimen kuoriraastetta

Lisäksi limetäytteeseen

  • 4liivatelehteä
  • 2 rkllimemehua

Lisäksi mustaherukkatäytteeseen

  • 200 gmustaherukoita
  • 5 liivatelehteä
  • 2 rkllimemehua

Voitelu

  • 1 tlrypsiöljyä

Koristelu

  • 1 ps (60 g)marenkeja
  • 1 ps (90 g)vaahtokarkkeja
  • 50 gvalkosuklaata
  • 50 g tummaa suklaata
  • ½ dlströsseleitä

Tee näin

13 h 15 min
{
AKTIIVINEN1 h 15 min
PASSIIVINEN12 h

Mustaherukka-rahkakakku valmistuu näin:

  1. Öljyä irtopohjavuoka (Ø 23 cm) kevyesti ja pingota pohjaan leivinpaperi. Murskaa keksit monitoimikoneen leikkuuterällä tai kaulimella. Sulata voi ja sekoita keksimuruun. Painele pohja vuokaan.
  2. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita keskenään rahka ja sokeri sekä limetin kuoriraaste. Kääntele rahkaseos vaniljavaahtoon. Jaa täyte kahteen kulhoon.
  3. Upota 4 liivatelehteä kylmään veteen 5 minuutiksi. Puristele kuivaksi. Kuumenna limettimehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Sekoita liivateseos puolikkaan täytteen joukkoon ohuena nauhana. Kaada vaalea täyte keksipohjan päälle. Nosta kakku puoleksi tunniksi jääkaappiin.
  4. Sulata ja soseuta mustaherukat. Sekoita sose jäljelle jääneen täytteen joukkoon.
  5. Upota 5 liivatelehteä kylmään veteen 5 minuutiksi. Puristele kuivaksi. Kuumenna limettimehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Sekoita liivateseos täytteeseen ohuena nauhana ja kaada mustaherukkatäyte limetäytteen päälle.
  6. Anna kakun hyytyä yön yli.
  7. Valmista koristeet. Sulata suklaat varovasti mikrossa. Dippaa marenkeja ja vaahtokarkkeja ensin suklaaseen ja ripota päälle strösseleitä. Anna kuivahtaa.
  8. Koristele mustaherukka-rahkakakku överityyliin suklaaseen dipatuilla vaahtokarkeilla ja marengeilla sekä kukilla.
MITÄ PIDIT?
4.07