Mustaherukka-rahkakakku – kahden kerroksen raikas kakku koristellaan astetta överimmin
13 h 15 min
{
Aktiivinen 1 h 15 min
Passiivinen 12 h
Kahden kerroksen mustaherukka-rahkakakku on yhtä helppo leipoa kuin tavallinenkin hyydytetty juustokakku. Kirpsakat mustaherukat tekevät täytteestä ihanan raikkaan. Suklaaseen dipatut vaahtokarkit ja marengit viimeistelevät herkun juuri sopivan överisti.

Reseptin ainekset 15
Pohja
200 gdigestivekeksejä
75 gvoita
Täyte
1 prk (2,5 dl)vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (Flora Vanilla)
500 gmaitorahkaa
2 dltomusokeria
2 tllimen kuoriraastetta
Lisäksi limetäytteeseen
4liivatelehteä
2 rkllimemehua
Lisäksi mustaherukkatäytteeseen
200 gmustaherukoita
5 liivatelehteä
2 rkllimemehua
Voitelu
1 tlrypsiöljyä
Koristelu
1 ps (60 g)marenkeja
1 ps (90 g)vaahtokarkkeja
50 gvalkosuklaata
50 g tummaa suklaata
½ dlströsseleitä
Mustaherukka-rahkakakku valmistuu näin:
- Öljyä irtopohjavuoka (Ø 23 cm) kevyesti ja pingota pohjaan leivinpaperi. Murskaa keksit monitoimikoneen leikkuuterällä tai kaulimella. Sulata voi ja sekoita keksimuruun. Painele pohja vuokaan.
- Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita keskenään rahka ja sokeri sekä limetin kuoriraaste. Kääntele rahkaseos vaniljavaahtoon. Jaa täyte kahteen kulhoon.
- Upota 4 liivatelehteä kylmään veteen 5 minuutiksi. Puristele kuivaksi. Kuumenna limettimehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Sekoita liivateseos puolikkaan täytteen joukkoon ohuena nauhana. Kaada vaalea täyte keksipohjan päälle. Nosta kakku puoleksi tunniksi jääkaappiin.
- Sulata ja soseuta mustaherukat. Sekoita sose jäljelle jääneen täytteen joukkoon.
- Upota 5 liivatelehteä kylmään veteen 5 minuutiksi. Puristele kuivaksi. Kuumenna limettimehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Sekoita liivateseos täytteeseen ohuena nauhana ja kaada mustaherukkatäyte limetäytteen päälle.
- Anna kakun hyytyä yön yli.
- Valmista koristeet. Sulata suklaat varovasti mikrossa. Dippaa marenkeja ja vaahtokarkkeja ensin suklaaseen ja ripota päälle strösseleitä. Anna kuivahtaa.
- Koristele mustaherukka-rahkakakku överityyliin suklaaseen dipatuilla vaahtokarkeilla ja marengeilla sekä kukilla.