Maku

Tofukokkeli – vegaaninen vaihtoehto munakokkelista

15 min
GL
VE
2.5
0

Tofukokkeli paistetaan murennetusta ja kurkumalla maustetusta tofusta. Aurinkokuivatuilla tomaateilla ja avokadolla höystetty tofukokkeli maistuu aamiaiseksi tai lounaaksi.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (2 annosta)

Tofukokkeli

  • 1 pktkiinteää maustamatonta tofua
  • ½ tlkurkumaa
  • ½ tlsuolaa (pehmeää)
  • 1 pienisipuli
  • 4aurinkokuivattua tomaattia
  • 2 rkl rucolaa hienonnettuna
  • 1 rklrypsiöljyä

Lisäksi

  • 1avokado
  • rucolaa

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Tofukokkeli valmistuu näin:

  1. Kuivaa tofu talouspaperilla ja murenna se kulhoon. Sekoita joukkoon kurkuma ja suola.
  2. Hienonna sipuli, aurinkokuivatut tomaatit ja rucola.
  3. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipuli ja kuullota se läpikuultavaksi.
  4. Kaada tofumurut pannulle. Paista muutama minuutti sekoitellen.
  5. Lisää joukkoon rucola ja tomaatit. Paloittele avokado. Viimeistele tofukokkeli avokadolla ja rucolalla.

Vinkki!

Mausta tofukokkeli mustalla suolalla eli kala namakilla. Suolan juju on rikkipitoinen, aromaattinen maku, joka muistuttaa erehdyttävästi keitettyä kananmunaa.

MITÄ PIDIT?
2.5