Tofukokkeli – vegaaninen vaihtoehto munakokkelista
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Tofukokkeli paistetaan murennetusta ja kurkumalla maustetusta tofusta. Aurinkokuivatuilla tomaateilla ja avokadolla höystetty tofukokkeli maistuu aamiaiseksi tai lounaaksi.
GL
VE
2.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.10.2010

Tofukokkeli – vegaaninen vaihtoehto munakokkelista
Reseptin ainekset (2 annosta)
Tofukokkeli
- 1 pktkiinteää maustamatonta tofua
- ½ tlkurkumaa
- ½ tlsuolaa (pehmeää)
- 1 pienisipuli
- 4aurinkokuivattua tomaattia
- 2 rkl rucolaa hienonnettuna
- 1 rklrypsiöljyä
Lisäksi
- 1avokado
- rucolaa
Tofukokkeli valmistuu näin:
- Kuivaa tofu talouspaperilla ja murenna se kulhoon. Sekoita joukkoon kurkuma ja suola.
- Hienonna sipuli, aurinkokuivatut tomaatit ja rucola.
- Kuumenna öljy pannulla, lisää sipuli ja kuullota se läpikuultavaksi.
- Kaada tofumurut pannulle. Paista muutama minuutti sekoitellen.
- Lisää joukkoon rucola ja tomaatit. Paloittele avokado. Viimeistele tofukokkeli avokadolla ja rucolalla.
Vinkki!
Mausta tofukokkeli mustalla suolalla eli kala namakilla. Suolan juju on rikkipitoinen, aromaattinen maku, joka muistuttaa erehdyttävästi keitettyä kananmunaa.