Maku

Munakokkeli

10 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen
Munakokkeli on hotelliaamiaisten klassikkoherkku, joka on parhaimmillaan pehmeää ja kuohkeaa. Valmista tällä ohjeella elämäsi paras munakokkeli!
GL
3.89
8
Kuvat Kari Kaipainen


Ainekset (2 annosta)

  • 4 kplmunaa
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1 1/2 rklvoita

Pinnalle

  • hienonnettua ruohosipulia
Tulosta
  1. Riko munat kulhoon. Lisää maito ja mausteet. Sekoita rakenne rikki, mutta älä vatkaa kokkeliseosta.
  2. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Kaada kokkeliseos kattilaan ja kokoa hyytynyttä munamassaa reunoilta keskelle. Älä anna seoksen ruskistua. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.
  3. Tarjoa munakokkeli brunssilla paistettujen pienten makkaroiden tai paistetun pekonin seurana.

Jos haluat kiinteää munakokkelia, vähennä nesteen määrää.

MITÄ PIDIT?
3.89