Kotivinkki

Pasta alla Norma – tomaattinen munakoisopasta on italialainen klassikko

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Pasta alla Norman salaisuuksia ovat tuoreet raaka-aineet, al denteksi keitetty pasta ja parmesaaniraaste. Voit ripotella munakoisopastan pinnalle parmesaanin sijaan myös pecorinoa tai revittyä mozzarellajuustoa.
KA
3.9
0


Ainekset (4 annosta)

Pasta alla Norma

  • 400 gmunakoisoa
  • 2tomaattia
  • 1punainen chili
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 500 gpaseerattua tomaattia
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • ¾ tl mustapippuria
  • 400 gpastaa (rigatoni tai penne)
  • 1 dltuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 1 dlparmesaanijuustoa raastettuna
Tulosta

Pasta alla Norma valmistetaan näin:

  1. Leikkaa munakoiso ja tomaatit noin 2 × 2 -senttisiksi kuutioiksi. Hienonna chili ja valkosipulinkynnet.
  2. Paista munakoisot kuivalla kuumalla pannulla kahdessa erässä ruskeiksi. Siirrä palat lautaselle odottamaan.
  3. Lisää kuumalle pannulle öljyä ja kääntele siinä valkosipulit ja chili. Lisää tomaattikuutiot, paseerattu tomaatti ja mausteet.
  4. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää munakoisopalat.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kastike pastaan.
  6. Viimeistele basilikalla ja parmesaanilastuilla tai -raasteella.
MITÄ PIDIT?
3.91
Kommentoi »