4(86)
Pasta alla Norma – tomaattinen munakoisopasta on italialainen klassikko
Kasvis
30 min
Pasta alla Norman salaisuuksia ovat tuoreet raaka-aineet, al denteksi keitetty pasta ja parmesaaniraaste. Voit ripotella munakoisopastan pinnalle parmesaanin sijaan myös pecorinoa tai revittyä mozzarellajuustoa.
11.2.2020
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
Pasta alla Norma
400 gmunakoisoa
2tomaattia
1punainen chili
3valkosipulinkynttä
1 rkloliiviöljyä
500 gpaseerattua tomaattia
1 tlsuolaa
1 tlsokeria
¾ tl mustapippuria
400 gpastaa (rigatoni tai penne)
1 dltuoretta basilikaa hienonnettuna
1 dlparmesaanijuustoa raastettuna

Pasta alla Norma eli munakoisopasta – ohje:

  1. Leikkaa munakoiso ja tomaatit noin 2 × 2 -senttisiksi kuutioiksi. Hienonna chili ja valkosipulinkynnet.
  2. Paista munakoisot kuivalla kuumalla pannulla kahdessa erässä ruskeiksi. Siirrä palat lautaselle odottamaan.
  3. Lisää pannulle öljyä ja kääntele siinä valkosipulit ja chili. Lisää tomaatti- ja munakoisokuutiot, paseerattu tomaatti ja mausteet.
  4. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kastike pastaan.
  6. Viimeistele munakoisopasta basilikalla ja parmesaanilastuilla tai -raasteella.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo