Mummon mustaherukkapitko on pitkoista parhain! Kirpsakat mustaherukat ja kuohkea pulla ovat vastustamaton pari
2 h
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
1 h 20 minItse keitettyä mustaherukkahilloa lämpimän pullapitkon sisässä ja rutkasti raesokeria isoäidin tyyliin – voiko parempaa olla? Mummon mustaherukkapitkon ohjeella syntyy kaksi pitkoa, joista toisen voi pakastaa yllätysvieraiden varalle.
KA
0
Kuvat
Julkaistu 17.8.2021

Mummon mustaherukkapitko on pitkoista parhain! Kirpsakat mustaherukat ja kuohkea pulla ovat vastustamaton pari
Reseptin ainekset (2 pitkoa )
- 2½ dl kevytmaitoa
- ½ pkt (25 g) hiivaa
- 1muna
- 1 dlsokeria
- 2 tlkardemummaa
- 2 tlsuolaa
- 7–8 dl vehnäjauhoja
- 100 g huoneenlämpöistä voita
Mustaherukkahillo
- 5 dlmustaherukoita
- 2 dlhillosokeria
Lisäksi
- 1muna voiteluun
- 1 dlmantelilastuja
- noin ½ dl raesokeria
- (tomusokeria)
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Mummon mustaherukkapitko leivotaan näin:
- Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää vehnäjauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Lisää loppuvaiheessa voi. Peitä liinalla ja kohota noin 30 minuuttia.
- Valmista hillo. Mittaa mustaherukat ja hillosokeri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia. Jäähdytä hillo. Hillo saa olla paksua.
- Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat osat 25 × 30 cm:n levyiksi. Merkitse levyihin kaksi pystyviivaa siten, että niissä on kolme yhtä suurta osaa. Leikkaa reunimmaiset osat 11/2 cm:n paksuiksi suikaleiksi siten, että suikaleet jäävät kiinni taikinan keskiosaan.
- Levitä puolet hillosta keskelle. Taittele suikaleet ristikkäin hillon päälle. Täytä toinen pitko samoin. Siirrä pitkot varovasti leivinpaperin avulla uunipellille.
- Kohota liinan alla 20 minuuttia. Voitele munalla. Ripottele päälle mantelilastuja ja raesokeria. Paista 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Viimeistele halutessasi tomusokerilla.
Vinkki!
Saat pitkosta vegaanisen, kun korvaat maidon kauramaidolla ja voin maidottomalla margariinilla. Munan voi jättää taikinasta pois. Voitele pitko munan sijaan kauramaidolla.
Valmistus vaihe vaiheelta

Nyt herkutellaan mustaherukoilla – kurkkaa 10 iki-ihanaa reseptiä!

Herukkapiirakat heittivät kuperkeikan! Siirappisen taikinakuoren alla odottaa kirpsakka mustaherukkayllätys
Kotivinkki

Mustaherukkapannacotta – täyteläistä ja sopivan kirpeää
Kotivinkki

Mustaherukkamehu – pistä mehumaija töihin ja valmista perinteinen höyrymehu itse
Kotivinkki

Tee mehevät mustaherukkapannarit puutarhan marjoista – hunajaraidat ja kunnon kaurakermapilvi viimeistelevät jälkkärin
Kotivinkki

Mustaherukkakakku – marenkikreemillä kuorrutetun unelmaherkun juju paljastuu kakkua leikatessa
Maku

Mustaherukkapiirakka on oikea kahvipöydän kaunotar! Helppo herkku syntyy ilman turhaa kikkailua ja maistuu silti taivaalliselta
Maku

Mustaherukkavispipuuro
Maku