Maku

Mummon mustaherukkapitko on pitkoista parhain! Kirpsakat mustaherukat ja kuohkea pulla ovat vastustamaton pari

2 h
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 20 min
Itse keitettyä mustaherukkahilloa lämpimän pullapitkon sisässä ja rutkasti raesokeria isoäidin tyyliin – voiko parempaa olla? Mummon mustaherukkapitkon ohjeella syntyy kaksi pitkoa, joista toisen voi pakastaa yllätysvieraiden varalle.
KA
0
0
Julkaistu 17.8.2021


Reseptin ainekset (2 pitkoa )

  • 2½ dl kevytmaitoa
  • ½ pkt (25 g) hiivaa
  • 1muna
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlkardemummaa
  • 2 tlsuolaa
  • 7–8 dl vehnäjauhoja
  • 100 g huoneenlämpöistä voita

Mustaherukkahillo

  • 5 dlmustaherukoita
  • 2 dlhillosokeria

Lisäksi

  • 1muna voiteluun
  • 1 dlmantelilastuja
  • noin ½ dl raesokeria
  • (tomusokeria)
Tulosta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Mummon mustaherukkapitko leivotaan näin:

  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää vehnäjauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Lisää loppuvaiheessa voi. Peitä liinalla ja kohota noin 30 minuuttia.
  2. Valmista hillo. Mittaa mustaherukat ja hillosokeri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia. Jäähdytä hillo. Hillo saa olla paksua.
  3. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat osat 25 × 30 cm:n levyiksi. Merkitse levyihin kaksi pystyviivaa siten, että niissä on kolme yhtä suurta osaa. Leikkaa reunimmaiset osat 11/2 cm:n paksuiksi suikaleiksi siten, että suikaleet jäävät kiinni taikinan keskiosaan.
  4. Levitä puolet hillosta keskelle. Taittele suikaleet ristikkäin hillon päälle. Täytä toinen pitko samoin. Siirrä pitkot varovasti leivinpaperin avulla uunipellille.
  5. Kohota liinan alla 20 minuuttia. Voitele munalla. Ripottele päälle mantelilastuja ja raesokeria. Paista 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Viimeistele halutessasi tomusokerilla.

Vinkki!

Saat pitkosta vegaanisen, kun korvaat maidon kauramaidolla ja voin maidottomalla margariinilla. Munan voi jättää taikinasta pois. Voitele pitko munan sijaan kauramaidolla.

Kommentoi »