0(0)
Mummon mustaherukkapitko on pitkoista parhain! Kirpsakat mustaherukat ja kuohkea pulla ovat vastustamaton pari
Kasvis
2 h
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 20 min
Itse keitettyä mustaherukkahilloa lämpimän pullapitkon sisässä ja rutkasti raesokeria isoäidin tyyliin – voiko parempaa olla? Mummon mustaherukkapitkon ohjeella syntyy kaksi pitkoa, joista toisen voi pakastaa yllätysvieraiden varalle.
17.8.2021
 |
Maku
Reseptin ainekset
2 pitkoa
2½ dl kevytmaitoa
½ pkt (25 g) hiivaa
1muna
1 dlsokeria
2 tlkardemummaa
2 tlsuolaa
7–8 dl vehnäjauhoja
100 g huoneenlämpöistä voita
Mustaherukkahillo
5 dlmustaherukoita
2 dlhillosokeria
Lisäksi
1muna voiteluun
1 dlmantelilastuja
noin ½ dl raesokeria
(tomusokeria)

Mummon mustaherukkapitko leivotaan näin:

  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää vehnäjauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Lisää loppuvaiheessa voi. Peitä liinalla ja kohota noin 30 minuuttia.
  2. Valmista hillo. Mittaa mustaherukat ja hillosokeri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia. Jäähdytä hillo. Hillo saa olla paksua.
  3. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat osat 25 × 30 cm:n levyiksi. Merkitse levyihin kaksi pystyviivaa siten, että niissä on kolme yhtä suurta osaa. Leikkaa reunimmaiset osat 11/2 cm:n paksuiksi suikaleiksi siten, että suikaleet jäävät kiinni taikinan keskiosaan.
  4. Levitä puolet hillosta keskelle. Taittele suikaleet ristikkäin hillon päälle. Täytä toinen pitko samoin. Siirrä pitkot varovasti leivinpaperin avulla uunipellille.
  5. Kohota liinan alla 20 minuuttia. Voitele munalla. Ripottele päälle mantelilastuja ja raesokeria. Paista 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Viimeistele halutessasi tomusokerilla.

Vinkki!

Saat pitkosta vegaanisen, kun korvaat maidon kauramaidolla ja voin maidottomalla margariinilla. Munan voi jättää taikinasta pois. Voitele pitko munan sijaan kauramaidolla.

Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli osat 25 × 30 cm:n kokoisiksi levyiksi. Merkitse levyihin kolme yhtä suurta aluetta. Käytä apuna esimerkiksi viivoitinta, varrastikkua tai veistä.
Vaihe 2
Leikkaa taikinalevyn reunimmaiset osat 11/2 cm:n paksuiksi suikaleiksi taikinapyörällä. Voit käyttää myös pizzaleikkuria tai saksia.
Vaihe 3
Levitä puolet mustaherukkahillosta keskelle. Taittele suikaleet vuorotellen ristikkäin hillon päälle toisesta päästä alkaen. Täytä toinen pitko samoin. Siirrä pitkot varovasti leivinpaperin avulla uunipellille. Kohota liinan alla 20 minuuttia.
Vaihe 4
Voitele pitkot munalla ja ripottele päälle raesokeria ja mantelilastuja. Paista 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo