Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Vau, mikä koristelu!

Mandariinikakku on talven juhlien upein leivonnainen – ihanan maun salaisuus piilee mascarponessa

14 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 14 h 0 min

Kanelilla ja mandariinilla maustettu täytekakku hurmaa kahvipöydässä. Kakusta tulee muhkea, kun valmistat sen pieneen irtopohjavuokaan. Upea mandariinikakku on myös gluteeniton!

20.12.2024
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
150 g
voita tai margariinia
1¾ dl
sokeria
3
munaa
1 ps (75 g)
mantelijauhetta
½ dl
perunajauhoja
1½ tl
leivinjauhetta
Täyte
4
liivatelehteä
3
pientä mandariinia
4 dl
vispikermaa
1 dl
sokeria
1 prk (250 g)
mascarponea
1 tl
kanelia
½ dl
appelsiininmehua
Koristelu
6
pientä mandariinia
2
katajan- tai rosmariininoksaa
2 tl
tomusokeria
Vuoan voitelu
2 rkl
voita tai margariinia

Muhkea mandariinikakku – ohje:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita jauhoseos taikinaan.
  2. Pingota leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunojen väliin. Voitele vuoan reunat. Kumoa taikina vuokaan.
  3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä. Irrota kakkupohja vuoasta ja leikkaa kahteen osaan.
  4. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen täytettä varten. Kuori ja leikkaa täytteen mandariinit pieniksi paloiksi.
  5. Pese vuoka ja pingota pohjalle uusi leivinpaperi. Nosta kakkupohjan alalevy vuokaan. Ota 60 cm:n pituinen folioarkki ja taita se leveydestä riippuen kaksin- tai kolminkerroin. Aseta folio tiiviisti kakkuvuoan reunan sisäpuolelle. Arkin tarkoitus on nostaa vuoan reunan korkeutta. Voit käyttää myös reunakalvoa.
  6. Leikkaa 3 koristeluun tarkoitettua mandariinia noin 0,5 sentin viipaleiksi. Aseta viipaleita vieri viereen foliota vasten.
  7. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri muutamassa erässä vatkauksen loppuvaiheessa. Lisää myös mascarpone ja vatkaa vielä hetki. Sekoita kaneli ja mandariinipalat joukkoon.
  8. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Ota kattila pois liedeltä ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Anna jäähtyä hetki. Valuta liivatemehu täytteeseen samalla sekoittaen.
  9. Tarkista, että mandariiniviipaleet ovat foliota vasten ja kumoa täyte vuokaan. Nosta päällimmäinen kakkupohja täytteen päälle. Peitä kelmulla tai foliolla ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
  10. 10
    Viimeistele kakku lopuilla mandariineilla ja halutessasi rosmariinilla tai katajanoksalla sekä tomusokerilla.
Kakku, jonka koristeena mandariineja.
Mandariinikakusta tulee muhkea, kun valmistat sen pieneen vuokaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt