Vau, mikä koristelu!
Mandariinikakku on talven juhlien upein leivonnainen – ihanan maun salaisuus piilee mascarponessa
14 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 14 h 0 min
Kanelilla ja mandariinilla maustettu täytekakku hurmaa kahvipöydässä. Kakusta tulee muhkea, kun valmistat sen pieneen irtopohjavuokaan. Upea mandariinikakku on myös gluteeniton!
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
150 g
voita tai margariinia
1¾ dl
sokeria
3
munaa
1 ps (75 g)
mantelijauhetta
½ dl
perunajauhoja
1½ tl
leivinjauhetta
Täyte
4
liivatelehteä
3
pientä mandariinia
4 dl
vispikermaa
1 dl
sokeria
1 prk (250 g)
mascarponea
1 tl
kanelia
½ dl
appelsiininmehua
Koristelu
6
pientä mandariinia
2
katajan- tai rosmariininoksaa
2 tl
tomusokeria
Vuoan voitelu
2 rkl
voita tai margariinia
Muhkea mandariinikakku – ohje:
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita jauhoseos taikinaan.
- Pingota leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunojen väliin. Voitele vuoan reunat. Kumoa taikina vuokaan.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä. Irrota kakkupohja vuoasta ja leikkaa kahteen osaan.
- Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen täytettä varten. Kuori ja leikkaa täytteen mandariinit pieniksi paloiksi.
- Pese vuoka ja pingota pohjalle uusi leivinpaperi. Nosta kakkupohjan alalevy vuokaan. Ota 60 cm:n pituinen folioarkki ja taita se leveydestä riippuen kaksin- tai kolminkerroin. Aseta folio tiiviisti kakkuvuoan reunan sisäpuolelle. Arkin tarkoitus on nostaa vuoan reunan korkeutta. Voit käyttää myös reunakalvoa.
- Leikkaa 3 koristeluun tarkoitettua mandariinia noin 0,5 sentin viipaleiksi. Aseta viipaleita vieri viereen foliota vasten.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri muutamassa erässä vatkauksen loppuvaiheessa. Lisää myös mascarpone ja vatkaa vielä hetki. Sekoita kaneli ja mandariinipalat joukkoon.
- Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Ota kattila pois liedeltä ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Anna jäähtyä hetki. Valuta liivatemehu täytteeseen samalla sekoittaen.
- Tarkista, että mandariiniviipaleet ovat foliota vasten ja kumoa täyte vuokaan. Nosta päällimmäinen kakkupohja täytteen päälle. Peitä kelmulla tai foliolla ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
- 10Viimeistele kakku lopuilla mandariineilla ja halutessasi rosmariinilla tai katajanoksalla sekä tomusokerilla.


Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat