Maku

Monte Criston leipävuoka – helpoimmat lämppärit, joiden maku viimeistellään sinapilla ja rakuunalla

35 min
3.4
0

Monte Criston leipävuoka sopii aamiaispöytään, nopeaksi lounaaksi, iltapalaksi tai saunan jälkeen. Eli ihan milloin tahansa, kun kaipaat juustoista herkkua.
Tulosta
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (6 annosta)

Monte Criston leipävuoka

  • 12paahtoleipäviipaletta
  • 12saunapalvikinkkuviipaletta
  • 200 g gruyere-juustoa
  • 1 dlkermaa
  • 3munaa
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 rkldijonsinappia (karkeaa)
  • ½ tlrakuunaa
  • ½ tlsuolaa
  • ⅓ tlmustapippuria

Vuoan voitelu

  • 2 rkl voita tai öljyä

Viimeistely

  • tuoretta rakuunaa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Monte Criston leipävuoka valmistuu näin:

  1. Voitele vuoka (20 cm × 26 cm). Nosta puolet leivistä vuoan pohjalle. Pane jokaisen leipäviipaleen päälle kinkkuviipale.
  2. Raasta juustoa. Levitä leipien päälle puolet juustoraasteesta (noin 3 dl). Pane toinen kerros kinkkuviipaleita juuston päälle ja sitten toinen kerros leipiä.
  3. Sekoita kulhossa kerma, munat, loppu juustoraaste (noin 3 dl), sinappi ja mausteet.
  4. Kaada seos tasaisesti leipien päälle vuokaan.
  5. Paista 200 asteessa 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Viimeistele halutessasi tuoreella rakuunalla. Tarjoa leipävuoan kanssa vihreää salaattia.

Palvikinkun sijaan voit tehdä leipävuoan kalkkuna- tai broilerileikkeleestä.

MITÄ PIDIT?
3.4