


Monte Criston leipävuoka – helpoimmat lämppärit, joiden maku viimeistellään sinapilla ja rakuunalla
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Monte Criston leipävuoka sopii aamiaispöytään, nopeaksi lounaaksi, iltapalaksi tai saunan jälkeen. Eli ihan milloin tahansa, kun kaipaat juustoista herkkua.
Reseptin ainekset
6 annosta
Monte Criston leipävuoka
12
paahtoleipäviipaletta
12
saunapalvikinkkuviipaletta
200 g
gruyere-juustoa
1 dl
kermaa
3
munaa
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
dijonsinappia (karkeaa)
½ tl
rakuunaa
½ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
Vuoan voitelu
2 rkl
voita tai öljyä
Viimeistely
tuoretta rakuunaa
Monte Criston leipävuoka valmistuu näin:
- Voitele vuoka (20 cm × 26 cm). Nosta puolet leivistä vuoan pohjalle. Pane jokaisen leipäviipaleen päälle kinkkuviipale.
- Raasta juustoa. Levitä leipien päälle puolet juustoraasteesta (noin 3 dl). Pane toinen kerros kinkkuviipaleita juuston päälle ja sitten toinen kerros leipiä.
- Sekoita kulhossa kerma, munat, loppu juustoraaste (noin 3 dl), sinappi ja mausteet.
- Kaada seos tasaisesti leipien päälle vuokaan.
- Paista 200 asteessa 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Viimeistele halutessasi tuoreella rakuunalla. Tarjoa leipävuoan kanssa vihreää salaattia.
Palvikinkun sijaan voit tehdä leipävuoan kalkkuna- tai broilerileikkeleestä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat