3,4(26)
Monte Criston leipävuoka – helpoimmat lämppärit, joiden maku viimeistellään sinapilla ja rakuunalla
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Monte Criston leipävuoka sopii aamiaispöytään, nopeaksi lounaaksi, iltapalaksi tai saunan jälkeen. Eli ihan milloin tahansa, kun kaipaat juustoista herkkua.
26.2.2019
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
Monte Criston leipävuoka
12paahtoleipäviipaletta
12saunapalvikinkkuviipaletta
200 g gruyere-juustoa
1 dlkermaa
3munaa
1valkosipulinkynsi
1 rkldijonsinappia (karkeaa)
½ tlrakuunaa
½ tlsuolaa
⅓ tlmustapippuria
Vuoan voitelu
2 rkl voita tai öljyä
Viimeistely
tuoretta rakuunaa

Monte Criston leipävuoka valmistuu näin:

  1. Voitele vuoka (20 cm × 26 cm). Nosta puolet leivistä vuoan pohjalle. Pane jokaisen leipäviipaleen päälle kinkkuviipale.
  2. Raasta juustoa. Levitä leipien päälle puolet juustoraasteesta (noin 3 dl). Pane toinen kerros kinkkuviipaleita juuston päälle ja sitten toinen kerros leipiä.
  3. Sekoita kulhossa kerma, munat, loppu juustoraaste (noin 3 dl), sinappi ja mausteet.
  4. Kaada seos tasaisesti leipien päälle vuokaan.
  5. Paista 200 asteessa 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Viimeistele halutessasi tuoreella rakuunalla. Tarjoa leipävuoan kanssa vihreää salaattia.

Palvikinkun sijaan voit tehdä leipävuoan kalkkuna- tai broilerileikkeleestä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.