Monte Criston leipävuoka – helpoimmat lämppärit, joiden maku viimeistellään sinapilla ja rakuunalla
35 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
20 minMonte Criston leipävuoka sopii aamiaispöytään, nopeaksi lounaaksi, iltapalaksi tai saunan jälkeen. Eli ihan milloin tahansa, kun kaipaat juustoista herkkua.
3.4
Kuvat
Julkaistu 26.2.2019

Monte Criston leipävuoka – helpoimmat lämppärit, joiden maku viimeistellään sinapilla ja rakuunalla
Reseptin ainekset (6 annosta)
Monte Criston leipävuoka
- 12paahtoleipäviipaletta
- 12saunapalvikinkkuviipaletta
- 200 g gruyere-juustoa
- 1 dlkermaa
- 3munaa
- 1valkosipulinkynsi
- 1 rkldijonsinappia (karkeaa)
- ½ tlrakuunaa
- ½ tlsuolaa
- ⅓ tlmustapippuria
Vuoan voitelu
- 2 rkl voita tai öljyä
Viimeistely
- tuoretta rakuunaa
Monte Criston leipävuoka valmistuu näin:
- Voitele vuoka (20 cm × 26 cm). Nosta puolet leivistä vuoan pohjalle. Pane jokaisen leipäviipaleen päälle kinkkuviipale.
- Raasta juustoa. Levitä leipien päälle puolet juustoraasteesta (noin 3 dl). Pane toinen kerros kinkkuviipaleita juuston päälle ja sitten toinen kerros leipiä.
- Sekoita kulhossa kerma, munat, loppu juustoraaste (noin 3 dl), sinappi ja mausteet.
- Kaada seos tasaisesti leipien päälle vuokaan.
- Paista 200 asteessa 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Viimeistele halutessasi tuoreella rakuunalla. Tarjoa leipävuoan kanssa vihreää salaattia.
Palvikinkun sijaan voit tehdä leipävuoan kalkkuna- tai broilerileikkeleestä.

Leipäpaistos – nostalgiaa henkivä iltapala, joka maistuu koko perheelle
Kotivinkki

Pizzahtavat lämpimät leivät
Maku

Sienestäjän lämpimät kantarellileivät
Maku

Aitojen makujen lämpimät leivät
Maku

Lämpimät leivät
Maku

Lämpimät juusto-lohileivät
Kotivinkki

Kinkkulämppärit – nämä klassiset lämpimät leivät vievät kielen mennessään
Maku

Lämpimät voileivät
Maku