Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Monte Criston leipävuoka – helpoimmat lämppärit, joiden maku viimeistellään sinapilla ja rakuunalla

35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min

Monte Criston leipävuoka sopii aamiaispöytään, nopeaksi lounaaksi, iltapalaksi tai saunan jälkeen. Eli ihan milloin tahansa, kun kaipaat juustoista herkkua.

26.2.2019
Reseptin ainekset
6 annosta
Monte Criston leipävuoka
12
paahtoleipäviipaletta
12
saunapalvikinkkuviipaletta
200 g
gruyere-juustoa
1 dl
kermaa
3
munaa
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
dijonsinappia (karkeaa)
½ tl
rakuunaa
½ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
Vuoan voitelu
2 rkl
voita tai öljyä
Viimeistely
tuoretta rakuunaa

Monte Criston leipävuoka valmistuu näin:

  1. Voitele vuoka (20 cm × 26 cm). Nosta puolet leivistä vuoan pohjalle. Pane jokaisen leipäviipaleen päälle kinkkuviipale.
  2. Raasta juustoa. Levitä leipien päälle puolet juustoraasteesta (noin 3 dl). Pane toinen kerros kinkkuviipaleita juuston päälle ja sitten toinen kerros leipiä.
  3. Sekoita kulhossa kerma, munat, loppu juustoraaste (noin 3 dl), sinappi ja mausteet.
  4. Kaada seos tasaisesti leipien päälle vuokaan.
  5. Paista 200 asteessa 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Viimeistele halutessasi tuoreella rakuunalla. Tarjoa leipävuoan kanssa vihreää salaattia.

Palvikinkun sijaan voit tehdä leipävuoan kalkkuna- tai broilerileikkeleestä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt