


”Mehevä siskonmakkarapata syntyy isäni reseptillä” – nappaa kakkutaiteilija Mona Tähtisen arkiruokabravuurin ohje
1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min
Say It With Cake -tilausleipomon perustaja ja kakkutaiteilija Mona Tähtisen arkiruokabravuuri valmistuu kuin itsestään. Heitä ainekset pataan ja jätä porisemaan. "Välillä teen sen myös nopeasti kastikkeena tai ohjeen mukaisesti pidemmän kaavan kautta patana", Mona Tähtinen vinkkaa.
Reseptin ainekset
6 annosta
500 g
perunaa
500 g
porkkanaa
150 g
palsternakkaa
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
3 rkl
oliiviöljyä
8 dl
kasvis- tai lihalientä
4
laakerinlehteä
2 tl
rakuunaa
2 tl
meiramia
1 tl
valkopippuria
noin 10
maustepippuria
1 pkt (350 g)
siskonmakkaraa
1 prk (2 dl)
ruokakermaa
2 rkl
dijonsinappia
(suolaa)
Mona Tähtisen siskonmakkarapata – ohje:
- Pese perunat, porkkanat ja palsternakat huolellisesti. Leikkaa perunat paloiksi, porkkanat viipaleiksi ja palsternakat kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet.
- Kuullota sipulit ja palsternakat padassa oliiviöljyssä miedolla lämmöllä. Lisää valkosipulit ja porkkanat. Jatka kuullottamista muutama minuutti.
- Lisää perunat, liemi ja mausteet. Puristele siskonmakkarat keittoon pieniksi palloiksi. Kiehauta. Sekoita pataan kerma ja sinappi. Lisää tarvittaessa vettä. Nesteen on tarkoitus peittää raaka-aineet juuri ja juuri.
- Aseta kansi padan päälle. Pane pata uuniin tasalämmölle 175 asteeseen tai kiertoilmalle 150 asteeseen. Anna padan kypsyä noin 1,5 tuntia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Vinkki!
Viimeistele pata halutessasi hienonnetulla persiljalla.
Kotikeittiössään kakkutaiteilija Mona Tähtinen alittaa ja ylittää rimoja – mutta aina gluteenittomasti. Lue Mona Tähtisen haastattelu täältä.


Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat