Mökkikakku kruunaa leppoisan kesäpäivän – marjoilla koristeltu suklaaherkku valmistuu helposti kuivakaapin aineksista
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minMökkikakku on tehty rentoon lomailuun! Taikinan ainekset sekoitetaan yhdessä kulhossa, etkä tarvitse edes kananmunia. Simppeliin koristeluun riittävät tuoreet marjat ja vispattu kerma.
KA
LA
MA
MU
VE
3.6
Kuvat
Julkaistu: 15.6.2020

Mökkikakku kruunaa leppoisan kesäpäivän – marjoilla koristeltu suklaaherkku valmistuu helposti kuivakaapin aineksista
Reseptin ainekset (12 annosta)
Mökkikakun pohja
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 2½ dl hienoa sokeria
- ½ dl tummaa kaakaojauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- ½ tl suolaa
- 1 tlvaniljasokeria
- 2½ dl kylmää vettä
- 1 dlrypsiöljyä
- 1 rklsitruuna- tai appelsiinimehua
Päälle
- 2½ dlkaurakermaa
- 1–2 rklsokeria
- marjoja, esimerkiksi mansikoita
Mökkikakku – ohje:
- Pane uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (Ø 24 cm) öljyllä tai vuoraa pohja ja reuna leivinpaperilla.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi, öljy ja sitruunamehu. Sekoita nopeasti taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla.
- Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä. Irrota kakku vuoasta.
- Vatkaa kaurakerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lusikoi kaurakermavaahto jäähtyneen kakun päälle. Koristele mökkikakku tuoreilla marjoilla.
Vinkki!
Saat mökkikakkuun lisää makua korvaamalla veden kylmällä suodatinkahvilla.

Mansikkavuokakakku – tässä on kesän nopein mansikkakakku!
Maku

Perinteinen mansikkakakku uudella tavalla – mansikkaa monessa kerroksessa
Kotivinkki

Minttuinen manteli-mansikkakakku
Maku

Vegaaninen mansikkatrifle – superhelppo kerrosjälkiruoka, joka hurmaa kaikki!
Maku

Mökkiläisen mansikkakakku
Maku

Helppo kesäkakku
Maku

Mehevä mustikkakakku – tuorejuustolla kuorrutettu herkku valmistuu helposti myös mökillä
Unelmien Talo&Koti

Helppo mustikkavuokakakku – nopea kerrosherkku valmistuu raikkaista mustikoista ja täyteläisestä suklaasta
Maku