Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mökkikakku kruunaa leppoisan kesäpäivän – marjoilla koristeltu suklaaherkku valmistuu helposti kuivakaapin aineksista

50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min

Mökkikakku on tehty rentoon lomailuun! Taikinan ainekset sekoitetaan yhdessä kulhossa, etkä tarvitse edes kananmunia. Simppeliin koristeluun riittävät tuoreet marjat ja vispattu kerma.

Reseptin ainekset
12 annosta
Mökkikakun pohja
3½ dl
vehnäjauhoja
2½ dl
hienoa sokeria
½ dl
tummaa kaakaojauhetta
1 tl
ruokasoodaa
½ tl
suolaa
1 tl
vaniljasokeria
2½ dl
kylmää vettä
1 dl
rypsiöljyä
1 rkl
sitruuna- tai appelsiinimehua
Päälle
2½ dl
kaurakermaa
1–2 rkl
sokeria
marjoja, esimerkiksi mansikoita

Mökkikakku – ohje:

  1. Pane uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (Ø 24 cm) öljyllä tai vuoraa pohja ja reuna leivinpaperilla.
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi, öljy ja sitruunamehu. Sekoita nopeasti taikina tasaiseksi.
  3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla.
  4. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä. Irrota kakku vuoasta.
  5. Vatkaa kaurakerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lusikoi kaurakermavaahto jäähtyneen kakun päälle. Koristele mökkikakku tuoreilla marjoilla.

Vinkki!

Saat mökkikakkuun lisää makua korvaamalla veden kylmällä suodatinkahvilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt