Kotivinkki

Mökkikakku kruunaa leppoisan kesäpäivän – marjoilla koristeltu suklaaherkku valmistuu helposti kuivakaapin aineksista

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Mökkikakku on tehty rentoon lomailuun! Taikinan ainekset sekoitetaan yhdessä kulhossa, etkä tarvitse edes kananmunia. Simppeliin koristeluun riittävät tuoreet marjat ja vispattu kerma.
KA
LA
MA
MU
VE
3
2


Ainekset (12 annosta)

Mökkikakun pohja

  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 2½ dl hienoa sokeria
  • ½ dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2½ dl kylmää vettä
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1 rklsitruuna- tai appelsiinimehua

Päälle

  • 2½ dlkaurakermaa
  • 1–2 rklsokeria
  • marjoja, esimerkiksi mansikoita
Tulosta

Mökkikakku leivotaan näin:

  1. Pane uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (Ø 24 cm) öljyllä tai vuoraa pohja ja reuna leivinpaperilla.
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi, öljy ja sitruunamehu. Sekoita nopeasti taikina tasaiseksi.
  3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla.
  4. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä. Irrota kakku vuoasta.
  5. Vatkaa kaurakerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lusikoi kaurakermavaahto jäähtyneen kakun päälle. Koristele mökkikakku tuoreilla marjoilla.

Vinkki!

Saat mökkikakkuun lisää makua korvaamalla veden kylmällä suodatinkahvilla.

MITÄ PIDIT?
3
2 kommenttia