


Tiramisu treffeillä
Mokkapalatiramisu – kun mokkis kohtaa italiaanon, lopputulos hurmaa jokaisella suupalalla
2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min
Mokkapalatiramisu on ihanan pehmeä ja vastustamaton herkku. Suklainen mokkapalapohja saa pinnalleen täyteläistä mascarponevaahtoa ja kaakaojauhetta. Eikö kuulostakin ihanalta?
Reseptin ainekset
12 annosta
75 g
tummaa suklaata
175 g
voita
3
munaa
1¾ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
¾ dl
kaakaojauhetta
Mascarponevaahto
250 g
mascarponejuustoa
4 dl
vispikermaa
1 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
Lisäksi
1½ dl
vahvaa kahvia
noin 17
savoiardi-keksiä
1 rkl
kaakaojauhetta
4 rkl
suklaaströsseleitä
Mokkapalatiramisu − ohje:
- Rouhi suklaa veitsellä. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä ja nosta liedeltä. Lisää suklaarouhe, anna sulaa hetki ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voi-suklaaseos sekaan.
- Yhdistä vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Siivilöi taikinaan. Sekoita kevyesti nostellen.
- Laita uunivuoan (20 × 30 cm) pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Jäähdytä pohja vuoassa huoneenlämpöiseksi.
- Vatkaa kerma sähkövatkaimella löysäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja tomusokeri. Jatka vaahdottamista, kunnes seos on paksua.
- Kaada kahvi laakeaan kulhoon ja kostuta savoiardi-keksit molemmin puolin nopeasti kahvissa. Lisää ne vierekkäin kakkupohjan päälle. Lusikoi loput kahvista keksien päälle.
- Lisää mascarponevaahto päällimmäiseksi ja tasoita pinta lastalla. Siivilöi kaakaojauhetta tasainen kerros pinnalle. Koristele strösselillä. Anna tekeytyä jääkaapissa 30 minuuttia ennen tarjoamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat