Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Tiramisu treffeillä

Mokkapalatiramisu – kun mokkis kohtaa italiaanon, lopputulos hurmaa jokaisella suupalalla

2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min

Mokkapalatiramisu on ihanan pehmeä ja vastustamaton herkku. Suklainen mokkapalapohja saa pinnalleen täyteläistä mascarponevaahtoa ja kaakaojauhetta. Eikö kuulostakin ihanalta?

29.4.2025
Reseptin ainekset
12 annosta
75 g
tummaa suklaata
175 g
voita
3
munaa
1¾ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
¾ dl
kaakaojauhetta
Mascarponevaahto
250 g
mascarponejuustoa
4 dl
vispikermaa
1 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
Lisäksi
1½ dl
vahvaa kahvia
noin 17
savoiardi-keksiä
1 rkl
kaakaojauhetta
4 rkl
suklaaströsseleitä

Mokkapalatiramisu − ohje:

  1. Rouhi suklaa veitsellä. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä ja nosta liedeltä. Lisää suklaarouhe, anna sulaa hetki ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voi-suklaaseos sekaan.
  3. Yhdistä vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Siivilöi taikinaan. Sekoita kevyesti nostellen.
  4. Laita uunivuoan (20 × 30 cm) pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Jäähdytä pohja vuoassa huoneenlämpöiseksi.
  5. Vatkaa kerma sähkövatkaimella löysäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja tomusokeri. Jatka vaahdottamista, kunnes seos on paksua.
  6. Kaada kahvi laakeaan kulhoon ja kostuta savoiardi-keksit molemmin puolin nopeasti kahvissa. Lisää ne vierekkäin kakkupohjan päälle. Lusikoi loput kahvista keksien päälle.
  7. Lisää mascarponevaahto päällimmäiseksi ja tasoita pinta lastalla. Siivilöi kaakaojauhetta tasainen kerros pinnalle. Koristele strösselillä. Anna tekeytyä jääkaapissa 30 minuuttia ennen tarjoamista.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt