


Mokkapalaporot – suloiset sarvipäät ovat kahvipöydän hauskin ilmestys
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Mokkapalaporot ovat Nenäpäivän nimikkoleivonnainen, myyjäisten hitti ja lastenjuhlien suosikki. Katso videolta, kuinka mokkapalaporot valmistuvat!
Reseptin ainekset
30 palaa
Mokkapalataikina
200 g
voita
5
munaa
2 1/2 dl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
kevytmaitoa
Kuorrutus
9 dl
tomusokeria
100 g
voita (pehmeää)
3/4 dl
kahvijuomaa (vahvaa, jäähdytettynä)
1/2 dl
kaakaojauhetta
Koristelu
1 dl
säilykekirsikoita (punaisia)
2 dl
suolakeksejä (mini-pretzeleitä)
1 dl
suklaamakeisia (valkoisia ranskanpastilleja)
30 g
marsipaania (mustaa)
Mokkapalaporot – ohje:
- Sulata ja jäähdytä voi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikinaan lopuksi voisula ja maito.
- Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille tasaiseksi, koko pellin kokoiseksi levyksi. Paista kakkulevyä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä kakkulevy.
- Valmista kuorrutus vatkaamalla kaikki aineet kulhossa kuohkeaksi kreemiksi. Levitä kuorrutus kakkulevyn päälle.
- Leikkaa mokkapalalevystä terävällä veitsellä kolmion mallisia paloja. Koristele porot painamalla punainen säilykekirsikka yhteen kulmaan nenäksi ja mini-prezelit yläkulmiin sarviksi.
- Askartele silmät kahdesta valkoisesta ranskanpastillista. Tee silmiin mustuaiset marsipaanista.
Vinkki!
Etsitkö perinteisten mokkapalojen reseptiä? Tällä ohjeella leivot klassiset mokkapalat, jotka maistuvat kaikille!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat