Maku

Mokkapalaporot

55 min
4.5
1

Mokkapalaporot

Hilpeät mokkapalaporot ovat Nenäpäivän nimikkoleivonnainen, myyjäisten hitti ja lastenjuhlien suosikki. Katso VIDEO, kuinka mokkapalaporot valmistuvat!
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 palaa)

Mokkapalataikina

  • 200 gvoita
  • 5 kplmunaa
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 dlkevytmaitoa

Kuorrutus

  • 9 dltomusokeria
  • 100 gvoita (pehmeää)
  • 3/4 dlkahvijuomaa (vahvaa, jäähdytettynä)
  • 1/2 dlkaakaojauhetta

Koristelu

  • 1 dlsäilykekirsikoita (punaisia)
  • 2 dlsuolakeksejä (mini-pretzeleitä)
  • 1 dlsuklaamakeisia (valkoisia ranskanpastilleja)
  • 30 gmarsipaania (mustaa)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Mokkapalaporot valmistuvat näin:

Sulata ja jäähdytä voi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikinaan lopuksi voisula ja maito.

Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille tasaiseksi, koko pellin kokoiseksi levyksi. Paista kakkulevyä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä kakkulevy.

Valmista kuorrutus vatkaamalla kaikki aineet kulhossa kuohkeaksi kreemiksi. Levitä kuorrutus kakkulevyn päälle.

Leikkaa mokkapalalevystä terävällä veitsellä kolmion mallisia paloja. Koristele porot painamalla punainen säilykekirsikka yhteen kulmaan nenäksi ja mini-prezelit yläkulmiin sarviksi.

Askartele silmät kahdesta valkoisesta ranskanpastillista. Tee silmiin mustuaiset marsipaanista.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä