Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mokkapalaporot – suloiset sarvipäät ovat kahvipöydän hauskin ilmestys

55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min

Mokkapalaporot ovat Nenäpäivän nimikkoleivonnainen, myyjäisten hitti ja lastenjuhlien suosikki. Katso videolta, kuinka mokkapalaporot valmistuvat!

6.11.2014
Reseptin ainekset
30 palaa
Mokkapalataikina
200 g
voita
5
munaa
2 1/2 dl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
kevytmaitoa
Kuorrutus
9 dl
tomusokeria
100 g
voita (pehmeää)
3/4 dl
kahvijuomaa (vahvaa, jäähdytettynä)
1/2 dl
kaakaojauhetta
Koristelu
1 dl
säilykekirsikoita (punaisia)
2 dl
suolakeksejä (mini-pretzeleitä)
1 dl
suklaamakeisia (valkoisia ranskanpastilleja)
30 g
marsipaania (mustaa)

Mokkapalaporot – ohje:

  1. Sulata ja jäähdytä voi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikinaan lopuksi voisula ja maito.
  3. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille tasaiseksi, koko pellin kokoiseksi levyksi. Paista kakkulevyä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä kakkulevy.
  4. Valmista kuorrutus vatkaamalla kaikki aineet kulhossa kuohkeaksi kreemiksi. Levitä kuorrutus kakkulevyn päälle.
  5. Leikkaa mokkapalalevystä terävällä veitsellä kolmion mallisia paloja. Koristele porot painamalla punainen säilykekirsikka yhteen kulmaan nenäksi ja mini-prezelit yläkulmiin sarviksi.
  6. Askartele silmät kahdesta valkoisesta ranskanpastillista. Tee silmiin mustuaiset marsipaanista.

Vinkki!

Etsitkö perinteisten mokkapalojen reseptiä? Tällä ohjeella leivot klassiset mokkapalat, jotka maistuvat kaikille!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt