4,5(4)
Mokkapalaporot – suloiset sarvipäät ovat kahvipöydän hauskin ilmestys
kasvis
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Mokkapalaporot ovat Nenäpäivän nimikkoleivonnainen, myyjäisten hitti ja lastenjuhlien suosikki. Katso videolta, kuinka mokkapalaporot valmistuvat!
Julkaistu 6.11.2014
Maku
Reseptin ainekset 30 palaa
Mokkapalataikina
200 gvoita
5 kplmunaa
2 1/2 dlsokeria
5 dlvehnäjauhoja
1/2 dlkaakaojauhetta
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
2 dlkevytmaitoa
Kuorrutus
9 dltomusokeria
100 gvoita (pehmeää)
3/4 dlkahvijuomaa (vahvaa, jäähdytettynä)
1/2 dlkaakaojauhetta
Koristelu
1 dlsäilykekirsikoita (punaisia)
2 dlsuolakeksejä (mini-pretzeleitä)
1 dlsuklaamakeisia (valkoisia ranskanpastilleja)
30 gmarsipaania (mustaa)

Mokkapalaporot valmistuvat näin:

  1. Sulata ja jäähdytä voi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikinaan lopuksi voisula ja maito.
  3. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille tasaiseksi, koko pellin kokoiseksi levyksi. Paista kakkulevyä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä kakkulevy.
  4. Valmista kuorrutus vatkaamalla kaikki aineet kulhossa kuohkeaksi kreemiksi. Levitä kuorrutus kakkulevyn päälle.
  5. Leikkaa mokkapalalevystä terävällä veitsellä kolmion mallisia paloja. Koristele porot painamalla punainen säilykekirsikka yhteen kulmaan nenäksi ja mini-prezelit yläkulmiin sarviksi.
  6. Askartele silmät kahdesta valkoisesta ranskanpastillista. Tee silmiin mustuaiset marsipaanista.

Vinkki!

Etsitkö perinteisten mokkapalojen reseptiä? Tällä ohjeella leivot klassiset mokkapalat, jotka maistuvat kaikille!

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
1 kommentti