Maku

Mokkapalabebet – lukijamme Kirsi yhdisti kaksi vastustamatonta klassikkoherkkua, katso ohje!

1 h 30 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
45 min
Mokkapalabebet syntyivät, kun Leivontalaboratorio-blogia pitävä lukijamme Kirsi Timonen sai idean yhdistää mokkapalojen makumaailman bebeleivoksiin. Kahvin ja suklaan pettämätön yhdistelmä nostaa perinteiset bebet uusiin sfääreihin.
3.9
0


Ainekset (24 kpl)

Pohja

  • 200 gvoita
  • 1½ dlsokeria
  • 1muna
  • 4¼ dlvehnäjauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta

Täyte

  • ½ dlsokeria
  • 1 rklmaissitärkkelystä tai perunajauhoja
  • 1 rklkaakaojauhetta
  • 2keltuaista
  • 1 dlkermaa
  • ½ dlvahvaa kahvijuomaa
  • 150 gvoita

Kuorrutus

  • 75 gvoita
  • 5 dltomusokeria
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 4 rklvahvaa kahvijuomaa

Pinnalle

  • 1 rklnonparelleja
Tulosta

Mokkapalabebet valmistetaan näin:

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa hyvin sekaisin.
  2. Sekoita vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Painele taikina voideltujen muottien pohjalle ja reunoille. Nosta leivospohjat jääkaappiin 10 minuutiksi kovettumaan ennen paistamista.
  4. Paista pohjia 175-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Irrota jäähtyneet pohjat vuoista.
  5. Mittaa kattilaan sokeri, maissitärkkelys, kaakaojauhe, keltuaiset sekä kerma ja kahvi. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen miedolla lämmöllä, kunnes se saostuu. Älä keitä. Jäähdytä kiisseli joko jääkaapissa tai kylmävesihauteessa.
  6. Vaahdota pehmeä voi. Lisää jäähtynyt kiisseli ja vaahdota tasaiseksi.
  7. Täytä leivokset ja tasoita pinta. Laita täytetyt leivokset jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy.
  8. Sulata voi. Lisää tomusokeri, kaakaojauhe ja kahvi. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi kuorrutusta leivosten päälle. Ripottele nonparellit leivosten pinnalle heti, jotta kuorrutus ei ehdi jähmettyä.
MITÄ PIDIT?
3.86
Kommentoi »