


Modernin mummon munasalaatti – mädillä viimeistelty ihanuus maistuu juhlapöydässä tai kesälounaalla
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Päivitetty versio klassisesta isoäidin salaatista sisältää reilusti lehtikaalia, kirjolohenmätiä ja tietysti kananmunaa! Täyteläinen kastike kruunaa maun. Modernin mummon munasalaatti sopii vaikka viikonloppulounaaksi tai juhlapöytään.
Reseptin ainekset
4 annosta
6
munaa
1 ps (200 g)
lehtikaalia
1 nippu (100 g)
kevätsipulia
1 rku
viinisuolaheinää
1 prk (100 g)
kirjolohenmätiä
½ rku
basilikaa
Kastike
4
keltuaista
2 rkl
valkoviinietikkaa
2 tl
dijonsinappia
1 tl
hunajaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 dl
kuohukermaa
½ rku
basilikaa
Modernin mummon munasalaatti – ohje:
- Kuumenna kattilallinen vettä. Pane munat varovasti kiehuvaan veteen. Laske keittoaika siitä, kun vesi alkaa kiehua. Ota kaksi munaa vedestä 5 minuutin kuluttua ja laita ne kylmään veteen jäähtymään. Keitä loppuja munia vielä 3 minuuttia. Viilennä kylmässä vedessä.
- Kuori ja halkaise kovaksi keitetyt munat. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Hienonna keltuaiset haarukalla. Lisää etikka, sinappi, hunaja, suola ja pippuri. Sekoita tahnamaiseksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita keltuaistahna kermavaahtoon. Hienonna joukkoon basilika.
- Leikkaa valkuaiset suupaloiksi. Hienonna kaalit ja kevätsipulit. Laita kaalit ja viinisuolaheinä kulhoon, lisää valkuaiset ja sipulit. Sekoita salaattiin puolet kastikkeesta.
- Siirrä salaatti tarjoiluastiaan. Lusikoi mäti salaatin päälle ja koristele basilikalla. Kuori ja halkaise pehmeäksi keitetyt munat ja lisää ne salaatin pinnalle. Tarjoa loppu kastike salaatin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat