0(0)
Modernin mummon munasalaatti – mädillä viimeistelty ihanuus maistuu juhlapöydässä tai kesälounaalla
Gluteeniton
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Päivitetty versio klassisesta isoäidin salaatista sisältää reilusti lehtikaalia, kirjolohenmätiä ja tietysti kananmunaa! Täyteläinen kastike kruunaa maun. Modernin mummon munasalaatti sopii vaikka viikonloppulounaaksi tai juhlapöytään.
14.6.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
6munaa
1 ps (200 g)lehtikaalia
1 nippu (100 g)kevätsipulia
1 rkuviinisuolaheinää
1 prk (100 g)kirjolohenmätiä
½ rku basilikaa
Kastike
4keltuaista
2 rklvalkoviinietikkaa
2 tldijonsinappia
1 tlhunajaa
½ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
1 dlkuohukermaa
½ rkubasilikaa

Modernin mummon munasalaatti – ohje:

  1. Kuumenna kattilallinen vettä. Pane munat varovasti kiehuvaan veteen. Laske keittoaika siitä, kun vesi alkaa kiehua. Ota kaksi munaa vedestä 5 minuutin kuluttua ja laita ne kylmään veteen jäähtymään. Keitä loppuja munia vielä 3 minuuttia. Viilennä kylmässä vedessä.
  2. Kuori ja halkaise kovaksi keitetyt munat. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Hienonna keltuaiset haarukalla. Lisää etikka, sinappi, hunaja, suola ja pippuri. Sekoita tahnamaiseksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita keltuaistahna kermavaahtoon. Hienonna joukkoon basilika.
  3. Leikkaa valkuaiset suupaloiksi. Hienonna kaalit ja kevätsipulit. Laita kaalit ja viinisuolaheinä kulhoon, lisää valkuaiset ja sipulit. Sekoita salaattiin puolet kastikkeesta.
  4. Siirrä salaatti tarjoiluastiaan. Lusikoi mäti salaatin päälle ja koristele basilikalla. Kuori ja halkaise pehmeäksi keitetyt munat ja lisää ne salaatin pinnalle. Tarjoa loppu kastike salaatin kanssa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.