Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Nyt tulee moderni kinkkuvoileipäkakku! Megaherkussa maistuvat parmankinkku, vuohenjuusto ja hillo

8 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 8 h 0 min

Täytä ja koristele moderni kinkkuvoileipäkakku rennon runsaasti tunku- tai juustotarjottimesta tutuilla mauilla. Reunat saavat rapeutta suolakeksimuruista. Tämä ilmestys hurmaa juhlaväen!

19.5.2023
Reseptin ainekset
16 annosta
24 viipaletta
täysjyväpaahtoleipää
Parmankinkkutäyte
noin 150 g
parmankinkkua
2
kevätsipulinvartta
½ rku
basilikaa tai punabasilikaa hienonnettuna
1 rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (150 g)
ranskankermaa
½ tl
mustapippuria
¼ tl
suolaa
Vuohenjuustotäyte
2 rs (à 150 g)
pehmeää vuohenjuustoa
100 g (½ pötköä)
vuohenjuustoa
3 rs (à 200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
Lisäksi
1½ dl
boysenmarja-, kirsikka- tai viikunahilloa
Kostutus
1 dl
maitoa tai mietoa kasvis- tai lihalientä
Koristelu
100 g
suolakeksejä (esim. Kantolan Valitut)
noin 50 g
parmankinkkua
100 g (½ pötköä)
vuohenjuustoa
noin 2 dl
erilaisia salaatteja (esim. mangoldia ja punamangoldia)
½ -1 rku
(puna)basilikaa
1 dl
pensasmustikoita
1 dl
boysenmarjoja
½ dl
kalamataoliiveja
½ dl
vihreitä oliiveja
½ dl
saksanpähkinöitä
½ tl
mustapippuria

Moderni kinkkuvoileipäkakku – ohje:

  1. Tee ensin kinkkutäyte. Hienonna parmankinkku ja kevätsipulit. Sekoita kaikki täytteen ainekset.
  2. Valmista vuohenjuustotäyte ja kuorrute. Poista puolikkaasta vuohenjuustopötköstä kovat reunat ohuelti. Laita vuohenjuustot ja tuorejuusto kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella
  3. tasaiseksi. Ota täytteestä 2/3 talteen toiseen kulhoon ja siirrä jääkaappiin kuorrutusta varten.
  4. Vuoraa uunivuoka (noin 20 × 35 cm) kelmulla. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois.
  5. Aseta vuoan pohjalle kerros leipäviipaleita (8 viipaletta). Kostuta kevyesti. Levitä päälle kinkkutäyte ja sen päälle toinen kerros leipää. Kostuta jälleen.
  6. Levitä leipäkerroksen päälle hilloa ja sen päälle vuohenjuustotäyte. Lisää vielä kerros leipää ja kostuta. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
  7. Hienonna puolet suolakekseistä pieneksi muruksi.
  8. Poista kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Levitä vuohenjuustotäyte kakun päälle ja reunoille. Ripottele keksimuru reunoille kakkua varovasti kallistaen tai lastalla painellen.
  9. Tee kinkkusiivuista rennot ruusukkeet. Viipaloi vuohenjuusto. Asettele ruusukkeet, juustoviipaleet, salaatit, yrtit, marjat, oliivit ja murennetut pähkinät sekä muutama halkaistu suolakeksi kakun päälle. Viimeistele moderni kinkkuvoileipäkakku pippurilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt