3,7(3)
Mochi-jäätelö on ihanan viileä makupala – näin onnistuu japanilaisen trendiherkun valmistus!
Gluteeniton
4 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 4 h
Mochi-jäätelön eli suosittujen japanilaisten riisileivonnaisen valmistus onnistuu myös kotona. Valitse haluamasi väri- ja makuvaihtoehto tai kokeile vaikka kaikkia. Nappaa resepti!
31.5.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 kpl
Taikina
2 dlriisijauhoja
1 ½ dltomusokeria
2 dlvettä
Vaaleanpunaiset mochit
pinkkiä geeliväriä (esim. Dr. Oerker)
½ l kirsikkajäätelöä (esim. Suomen jäätelö)
Keltaiset mochit
keltaista geeliväriä (esim. Dr. Oerker)
½ l ananassorbettia (esim. Vanhan Porvoon jäätelötehdas, tai mangosorbettia)
Vihreät mochit
½ tlmatcha-jauhetta
½ l sitruunajäätelöä
Lisäksi
riisi- tai perunajauhoja

Mochi-jäätelö – ohje:

  1. Valitse ensin minkä värisiä ja makuisia mocheja haluat tehdä. Yksi annos taikinaa riittää aina yhteen mochitäytteeseen.
  2. Laita muffinipellin syvennyksiin paperiset muffinivuoat. Ota jäätelöstä tai sorbetista jäätelökauhalla 12 pientä, pinnaltaan mahdollisimman tasaista palloa. Laita pakastimeen ja pakasta vähintään pari tuntia, kunnes pallot ovat kovettuneet kunnolla.
  3. Sekoita vesi, valitsemiesi mochien elintarvikeväri tai matcha-jauhe, riisijauhot ja tomusokeri pinnoitetussa pannussa tai kattilassa. Kuumenna samalla ensin kevyesti sekoittaen. Kun seos alkaa paksuuntua, sekoita todella voimakkaasti. Kun seos on sitkeän paksu yhtenäinen massa, nosta kattila liedeltä ja jatka sekoittamista parin minuutin ajan.
  4. Siirrä seos mikronkestävään kulhoon ja peitä kelmulla. Tee muutamia reikiä kelmuun. Kuumenna mikossa täydellä teholla (noin 900 W) yhteensä 2 minuuttia 30 sekuntia. Sekoita puolivälissä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Kauli taikina ohueksi levyksi riisi- tai perunajauhoilla jauhotetulla pöydällä ja ota siitä muotilla (halkaisija 12 cm) pyörylöitä. Suojaa ne kelmulla, jotta ne eivät pääse kuivumaan.
  6. Laita jäätelöpallo taikinapyörylän keskelle, nosta reunat päälle ja nipistä huolella kiinni. Jäätelö sulaa nopeasti, joten ota aina yksi jäätelö- tai sorbettipallo kerrallaan pakastimesta ja laita valmis mochi-pallo myös heti pakastimeen leivinpaperilla päällystetylle vadille.
  7. Anna valmiiden mochi-jäätelöiden jähmettyä pakastimessa vielä pari tuntia.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo