


Mississippi mud cake – helppo mutakakku, jonka lapsikin leipoo hetkessä
50 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 25 min
Mississippi mud cake on amerikkalainen herkkukakku, joka viimeistellään vaahtokarkeilla ja pähkinöillä. Mutakakun makeutta tasapainottaa hapan piimä. Katso valmistuskuvat vaihe vaiheelta.
Reseptin ainekset
12 annosta
5 dl
vehnäjauhoja
4 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
220 g
voita
1 dl
tummaa kaakaojauhetta
2½ dl
vettä
1½ dl
piimää
2
munaa
2 tl
vaniljasokeria
Pinnalle
1 ps (220 g)
minivaahtokarkkeja
Kuorrute
120 g
voita
1 dl
tummaa kaakaojauhetta
1½ dl
piimää
400 g
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
½ tl
suolaa
Koristelu
50 g
saksanpähkinöitä
Mississippi mud cake – ohje:
- Mittaa kulhoon vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola.
- Sulata voi kattilassa. Lisää sekaan kaakaojauhe ja vesi. Sekoita, kunnes kaakao liukenee nesteeseen.
- Yhdistä voi-kaakaoseos ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Sekoita erillisessä kulhossa piimä, munat ja vaniljasokeri, ja kaada seos taikinan joukkoon.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (30 cm x 40 cm). Paista 175 asteessa keskitasolla 25 minuuttia.
- Nosta pelti varovasti pois uuunista. Ripottele kuuman kakkupohjan päälle tasainen kerros minivaahtokarkkeja.
- Sulata kuorrutusta varten voi kattilassa. Lisää sekaan kaakaojauhe. Kaada joukkoon piimä ja sekoita tasaiseksi.
- Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita kuorrutukseen tomu- ja vaniljasokerit sekä suola.
- Kaada hieman jäähtynyt kuorrute tasaisesti mutakakun ja vaahtokarkkien päälle.
- Murustele mississippi mud caken päälle pähkinöitä. Anna kakun jähmettyä hetki ja leikkaa se haluamasi kokoisiksi paloiksi.
Vinkki!
Katso myös perinteinen mutakakkuresepti, jolla leivot mehevän suklaisen kakun!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat