Maku

Mississippi mud cake – helppo mutakakku, jonka lapsikin leipoo hetkessä

50 min
3.82
1

Mississippi mud cake on amerikkalainen herkkukakku, joka viimeistellään vaahtokarkeilla ja pähkinöillä. Mutakakun makeutta tasapainottaa hapan piimä. Katso valmistuskuvat vaihe vaiheelta.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (12 annosta)

  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 4 dlsokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 220 gvoita
  • 1 dltummaa kaakaojauhetta
  • 2½ dlvettä
  • 1½ dlpiimää
  • 2munaa
  • 2 tlvaniljasokeria

Pinnalle

  • 1 ps (220 g)minivaahtokarkkeja

Kuorrute

  • 120 gvoita
  • 1 dltummaa kaakaojauhetta
  • 1½ dlpiimää
  • 400 gtomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • ½ tlsuolaa

Koristelu

  • 50 gsaksanpähkinöitä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN25 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Mississippi mud cake leivotaan näin:

  1. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola.
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää sekaan kaakaojauhe ja vesi. Sekoita, kunnes kaakao liukenee nesteeseen.
  3. Yhdistä voi-kaakaoseos ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Sekoita erillisessä kulhossa piimä, munat ja vaniljasokeri, ja kaada seos taikinan joukkoon.
  4. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (30 cm x 40 cm). Paista 175 asteessa keskitasolla 25 minuuttia.
  5. Nosta pelti varovasti pois uuunista. Ripottele kuuman kakkupohjan päälle tasainen kerros minivaahtokarkkeja.
  6. Sulata kuorrutusta varten voi kattilassa. Lisää sekaan kaakaojauhe. Kaada joukkoon piimä ja sekoita tasaiseksi.
  7. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita kuorrutukseen tomu- ja vaniljasokerit sekä suola.
  8. Kaada hieman jäähtynyt kuorrute tasaisesti mutakakun ja vaahtokarkkien päälle.
  9. Murustele mississippi mud caken päälle pähkinöitä. Anna kakun jähmettyä hetki ja leikkaa se haluamasi kokoisiksi paloiksi.
MITÄ PIDIT?
3.82