3,6(15)
Mirror glaze -vadelmakakku – peilipintainen kuorrute tekee kakusta juhlien upeimman ilmestyksen
Kasvis
3 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 3 h
Mirror glaze -kuorrutteen teko ei ole vaikeaa. Koristeltavan kakun pitää olla jäisen kylmä, jotta kuorrute jämähtää sen pintaan. Kakun voi tehdä pakastimeen muutamaa päivää ennen juhlia ja myös kuorruttaa hyvissä ajoin, jotta kakku ehtii sulaa muutaman tunnin jääkaapissa ennen leikkaamista.
13.6.2019
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
14minttutäytekeksiä (Domino)
50 gvoita sulatettuna
Täyte
5liivatelehteä
3 dlvadelmia
1(luomu)sitruunan raastettu kuori
½ dlsitruunan mehua
2 dlmaitorahkaa
1 ½ dlsokeria
2 dlvispikermaa
Kuorrutus
4liivatelehteä
150 gvalkosuklaata
½ dlvettä
1 dlsokeria
¾ dlglukoosisiirappia
¾ dlkuohukermaa
muutama tippa elintarvikeväriä
Koristelu
sitruunankuorisuikaleita
vadelmia
pakastekuivattua vadelmaa (Dr. Oetker)
syötäviä kukkia

Mirror glaze -vadelmakakku valmistuu näin:

  1. Leikkaa leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle. Murskaa keksit ja sekoita ne voisulaan. Painele seos tiivisti vuoan pohjalle.
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi.
  3. Painele vadelmat tiheän siivilän läpi siemenien poistamiseksi. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita kulhossa vadelmasose, sitruunan kuori, rahka ja sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunan mehu ja liuota kuuman mehun joukkoon liotetut, hyvin puristellut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon ja kaada täyte keksipohjan päälle. Laita kakkuvuoka pakastimeen vähintään 3 tunniksi.
  4. Laita kuorrutuksen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa. Mittaa pieneen kattilaan vesi, sokeri ja siirappi ja kiehauta seos niin, että sokeri sulaa kokonaan. Kaada kerma sokeri-vesiseokseen ja siirrä kattila pois liedeltä. Puristele liivatelehdet pois liotusvedestä ja lisää kattilaan. Sekoita niin, että liivatteet liukenevat. Lisää kattilaan myös sulatettu suklaa koko ajan vispilällä voimakkaasti sekoittaen. Värjää lopuksi kuorrute elintarvikevärillä. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki niin, että se hieman paksunee mutta säilyttää kuitenkin vielä liikkuvuutensa.
  5. Irrota kohmeinen kakku vuoasta kuumaan veteen kastetulla veitsellä. Laita kakku ritilälle, suojaa pöytä alta. Valuta kuorrutetta kauttaaltaan kakun päälle ja reunoille. Anna kuorrutteen jämähtää ja siirrä kakku sitten varoen lastan avulla tarjoiluvadille. Koristele pinta vadelmilla ja syötävillä kukilla. Säilytä kakku kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.