Minttua, valkosipulia ja voita! Näin taiot pakasteherneistä herkullisen vihreän lisukkeen

10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
Tuore minttu, valkosipuli ja voi tekevät pakasteherneille ihmeitä. Loisteliaan vihreä hernelisuke on nopeasti valmistuva ja ihanalta maistuva lisä juhlavaankin herkkupöytään.
KA
5
0
Julkaistu: 6.12.2017


Reseptin ainekset (4 annosta)

Hernelisuke

  • 4 rklvoita
  • 1valkosipulinkynsi
  • ½ dltuoreita mintunlehtiä
  • 4 dlpakasteherneitä
  • ¼ tlsuolaa
  • 1 tlhunajaa tai kookossiirappia
  • ½ tlmerisuolaa
  • ½ tlmustapippuria
Tulosta

Hernelisuke valmistuu näin:

  1. Sekoita pehmeä voi, hienonnettu valkosipulinkynsi, minttu ja suola pienessä kulhossa herneiden marinadiksi.
  2. Kiehauta herneet suolatussa vedessä noin 3 minuuttia. Valuta herneet ja kaada takaisin kattilaan.
  3. Sekoita herneiden joukkoon hunaja, suola ja mustapippuri. Lisää puolet voi-valkosipuli-minttuseoksesta ja sekoita hyvin. Kaada herneet kulhoon ja lisää päälle loput voista.
  4. Koristele herneet tuoreilla mintunlehdillä. Tarjoa lämpiminä.
Kommentoi »