Minttua, valkosipulia ja voita! Näin taiot pakasteherneistä herkullisen vihreän lisukkeen
kasvis
10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen
Tuore minttu, valkosipuli ja voi tekevät pakasteherneille ihmeitä. Loisteliaan vihreä hernelisuke on nopeasti valmistuva ja ihanalta maistuva lisä juhlavaankin herkkupöytään.

Reseptin ainekset 4 annosta
Hernelisuke
4 rklvoita
1valkosipulinkynsi
½ dltuoreita mintunlehtiä
4 dlpakasteherneitä
¼ tlsuolaa
1 tlhunajaa tai kookossiirappia
½ tlmerisuolaa
½ tlmustapippuria
Hernelisuke valmistuu näin:
- Sekoita pehmeä voi, hienonnettu valkosipulinkynsi, minttu ja suola pienessä kulhossa herneiden marinadiksi.
- Kiehauta herneet suolatussa vedessä noin 3 minuuttia. Valuta herneet ja kaada takaisin kattilaan.
- Sekoita herneiden joukkoon hunaja, suola ja mustapippuri. Lisää puolet voi-valkosipuli-minttuseoksesta ja sekoita hyvin. Kaada herneet kulhoon ja lisää päälle loput voista.
- Koristele herneet tuoreilla mintunlehdillä. Tarjoa lämpiminä.