Minttua, valkosipulia ja voita! Näin taiot pakasteherneistä herkullisen vihreän lisukkeen
10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
Tuore minttu, valkosipuli ja voi tekevät pakasteherneille ihmeitä. Loisteliaan vihreä hernelisuke on nopeasti valmistuva ja ihanalta maistuva lisä juhlavaankin herkkupöytään.
KA
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 6.12.2017

Minttua, valkosipulia ja voita! Näin taiot pakasteherneistä herkullisen vihreän lisukkeen
Reseptin ainekset (4 annosta)
Hernelisuke
- 4 rklvoita
- 1valkosipulinkynsi
- ½ dltuoreita mintunlehtiä
- 4 dlpakasteherneitä
- ¼ tlsuolaa
- 1 tlhunajaa tai kookossiirappia
- ½ tlmerisuolaa
- ½ tlmustapippuria
Hernelisuke valmistuu näin:
- Sekoita pehmeä voi, hienonnettu valkosipulinkynsi, minttu ja suola pienessä kulhossa herneiden marinadiksi.
- Kiehauta herneet suolatussa vedessä noin 3 minuuttia. Valuta herneet ja kaada takaisin kattilaan.
- Sekoita herneiden joukkoon hunaja, suola ja mustapippuri. Lisää puolet voi-valkosipuli-minttuseoksesta ja sekoita hyvin. Kaada herneet kulhoon ja lisää päälle loput voista.
- Koristele herneet tuoreilla mintunlehdillä. Tarjoa lämpiminä.

Karkkiperunat – lisää uunissa paahdettuihin perunoihin siirappia ja huokaiset onnesta
Maku

Ruusukaalisalaatti – ripaus kanelia yllättää joulukauden kauneimmassa salaatissa
Maku

Uunissa paahdetut punajuuret – helppo ja herkullinen lisäke, joka valmistuu kuin itsestään
Kotivinkki

Hasselbackan uunijuurekset
Maku

Uunisalaatti ja hapokas sitruunakastike – näin herkuttelet kasviksilla uudella tavalla!
Kotivinkki

Pinkki punajuuridippi – täydellinen kaveri rapeille naposteltaville
Meillä kotona

Tyrnichutney – kirpeänmakea liharuokien seuralainen
Maku

Uuniviikunat fetajuustolla
Maku