3,8(20)
Minttusuklaakääretorttu – jos tykkäät Pätkiksestä, tätä suklaista rullaa tulet suorastaan rakastamaan
Gluteeniton
38 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 8 min
Minttusuklaakääretorttu valmistuu nopeasti, sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattaville ja kestää monenlaiset täytevariaatiot. Suklainen kääretorttu on myös huippuhyvä herkku yllätysvieraiden kestitsemiseen!
18.12.2019
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
15 annosta
Pohja
4kananmunaa
1½ dlsokeria
1 dlperunajauhoja
3 rklkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta
Täyte
100 gPätkis-suklaata
2 dlvispikermaa
1 prk (250 g)maitorahkaa
sokeria
Kuorrutus
100 gtummaa suklaata
2 rklvoita
1 dlkuohukermaa
Koristeluun
minttusuklaamakeisia (esim. After Eight, Fazer Mint, Marianne Crush)

Minttusuklaakääretorttu – ohje:

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos munasokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 8 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa pohja sen jälkeen uudelle leivinpaperiarkille.
  2. Paloittele Pätkis-suklaat ja sulata ne mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita maitorahka suklaiden joukkoon sähkövatkaimella. Kääntele kermavaahto suklaa-rahkaseokseen. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle ja rullaa tiiviiksi rullaksi.
  3. Laita tumma suklaa, voi ja kerma kulhoon, ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Levitä kuorrutus kääretortun päälle. Koristele torttu erilaisilla minttusuklaamakeisilla.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.