Minttusuklaakääretorttu – jos tykkäät Pätkiksestä, tätä suklaista rullaa tulet suorastaan rakastamaan
38 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
8 minMinttusuklaakääretorttu valmistuu nopeasti, sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattaville ja kestää monenlaiset täytevariaatiot. Suklainen kääretorttu on myös huippuhyvä herkku yllätysvieraiden kestitsemiseen!
GL
3.8
Kuvat
Julkaistu 18.12.2019

Minttusuklaakääretorttu – jos tykkäät Pätkiksestä, tätä suklaista rullaa tulet suorastaan rakastamaan
Reseptin ainekset (15 annosta)
Pohja
- 4kananmunaa
- 1½ dlsokeria
- 1 dlperunajauhoja
- 3 rklkaakaojauhetta
- 1 tlleivinjauhetta
Täyte
- 100 gPätkis-suklaata
- 2 dlvispikermaa
- 1 prk (250 g)maitorahkaa
- sokeria
Kuorrutus
- 100 gtummaa suklaata
- 2 rklvoita
- 1 dlkuohukermaa
Koristeluun
- minttusuklaamakeisia (esim. After Eight, Fazer Mint, Marianne Crush)
Minttusuklaakääretorttu – ohje:
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos munasokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 8 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa pohja sen jälkeen uudelle leivinpaperiarkille.
- Paloittele Pätkis-suklaat ja sulata ne mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita maitorahka suklaiden joukkoon sähkövatkaimella. Kääntele kermavaahto suklaa-rahkaseokseen. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle ja rullaa tiiviiksi rullaksi.
- Laita tumma suklaa, voi ja kerma kulhoon, ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Levitä kuorrutus kääretortun päälle. Koristele torttu erilaisilla minttusuklaamakeisilla.

Banoffee-marenkirulla – kääri banaani, toffee ja marenki pehmeäksi tortuksi
Maku

Noitapilli-kääretorttu – lakurulla, joka saa klassikkokarkin ystävät hyrräämään onnesta
Maku

Suklainen kääretorttukakku
Maku

Sitruuna-lakritsikääretorttu
Kotivinkki

Pähkinäinen kääretorttu
Kotivinkki

Schwarzwaldin kääretorttu
Maku

Porkkanakakku-kääretorttu – kääri klassikko rullalle!
Maku

Unelmatorttu sitruuna-passiontäytteellä
Maku