Kotivinkki

Minttusuklaakääretorttu – jos tykkäät Pätkiksestä, tätä suklaista rullaa tulet suorastaan rakastamaan

38 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen8 min
Minttusuklaakääretorttu valmistuu nopeasti, sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattaville ja kestää monenlaiset täytevariaatiot. Suklainen kääretorttu on myös huippuhyvä herkku yllätysvieraiden kestitsemiseen!
GL
3.44
0
Kuvat Antti Vettenranta


Ainekset (15 annosta)

Pohja

  • 4kananmunaa
  • 1½ dlsokeria
  • 1 dlperunajauhoja
  • 3 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 100 gPätkis-suklaata
  • 2 dlvispikermaa
  • 1 prk (250 g)maitorahkaa
  • sokeria

Kuorrutus

  • 100 gtummaa suklaata
  • 2 rklvoita
  • 1 dlkuohukermaa

Koristeluun

  • minttusuklaamakeisia (esim. After Eight, Fazer Mint, Marianne Crush)
Tulosta

Minttusuklaakääretorttu valmistuu näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos munasokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja kypsennä 225- asteisessa uunissa 8 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa pohja sen jälkeen uudelle leivinpaperiarkille.
  2. Paloittele Pätkis-suklaat ja sulata ne mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita maitorahka suklaiden joukkoon sähkövatkaimella. Kääntele kermavaahto suklaa-rahkaseokseen. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle ja rullaa tiiviiksi rullaksi.
  3. Laita tumma suklaa, voi ja kerma kulhoon, ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Levitä kuorrutus kääretortun päälle. Koristele torttu erilaisilla minttusuklaamakeisilla.
MITÄ PIDIT?
3.44