


Minttusuklaakääretorttu – jos tykkäät Pätkiksestä, tätä suklaista rullaa tulet suorastaan rakastamaan
38 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 8 min
Minttusuklaakääretorttu valmistuu nopeasti, sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattaville ja kestää monenlaiset täytevariaatiot. Suklainen kääretorttu on myös huippuhyvä herkku yllätysvieraiden kestitsemiseen!
Reseptin ainekset
15 annosta
Pohja
4
kananmunaa
1½ dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
3 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
100 g
Pätkis-suklaata
2 dl
vispikermaa
1 prk (250 g)
maitorahkaa
sokeria
Kuorrutus
100 g
tummaa suklaata
2 rkl
voita
1 dl
kuohukermaa
Koristeluun
minttusuklaamakeisia (esim. After Eight, Fazer Mint, Marianne Crush)
Minttusuklaakääretorttu – ohje:
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos munasokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 8 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa pohja sen jälkeen uudelle leivinpaperiarkille.
- Paloittele Pätkis-suklaat ja sulata ne mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita maitorahka suklaiden joukkoon sähkövatkaimella. Kääntele kermavaahto suklaa-rahkaseokseen. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle ja rullaa tiiviiksi rullaksi.
- Laita tumma suklaa, voi ja kerma kulhoon, ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Levitä kuorrutus kääretortun päälle. Koristele torttu erilaisilla minttusuklaamakeisilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat