Kotivinkki

Minttu-suklaakääretorttu

0
0

Minttu-suklaakääretorttu

Teksti Kotivinkki
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset

POHJA:

  • 3kananmunaa
  • 1 dlsokeria
  • ¾ dlperunajauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta

TÄYTE:

  • 280 gPätkiksiä
  • 1 dlkermaa

KORISTELUUN:

  • 2 dlkaakaotomusokeria
  • noin 2 rklkahvia
  • Marianne-karkkirouhetta
  • mintunlehtiä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi­ vaahdoksi.

2. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne muna-sokeri­vaahtoon. Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi nuolijalla.

3. Kaada ja levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista torttupohjaa 225-asteisen uunin keskitasolla seitsemän minuuttia.

4. Levitä työpöydälle valmiiksi leivinpaperiarkki ja ripottele paperin päälle kidesokeria. Kumoa kääretorttulevy kuumana leivinpaperin reunoista nostaen sokeroidun paperin päälle. Irrota paistopaperi heti torttupohjasta. Peitä torttulevy leivinliinalla, jotta se ei kuivu.

5. Sulata suklaa ja kerma miedolla lämmöllä kattilassa tiuhaan sekoittaen. Levitä suklaaseos torttupohjalle. Rullaa napakaksi rullaksi. Tiivistä rulla kietomalla se vielä kelmuun. Anna tortun vetäytyä jääkaapissa noin puoli vuorokautta.

6. Sekoita koristelua varten kaakaotomusokeri ja valitsemasi neste. Kaada kuorrute tortun päälle. Ripottele pinnalle karkkirouhetta ja mintunlehtiä. Anna jähmettyä ja laita tarjolle.

Vinkki!

Huom: Kääretortun vetäytymisaika on 12 T.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä