Maku

Metsästäjänleipä

30 min
3.7
1

Metsästäjänleipä

MU
1
3.7
Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Nina Kellokoski, Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

Sienikastike

  • 2 dlkantarelleja
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklvoita
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 1/2 dlruokakermaa

Lisäksi

  • 2 kplpekonia (filee)
  • 400 gporsaan ulkofileetä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 60 gtummaa vuokaleipää (viipaloituna)
  • 1 rklvoita

Koristeluun

  • 1 dlruohosipulia

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Hienonna sienet. Jos sienet ovat pieniä, voit jättää ne kokonaisiksi. Kuori ja pilko sipuli. Kuumenna pannulla voi ja ruskista siinä kevyesti sienet ja sipulisilppu. Ripottele vehnäjauho seokseen ja anna kypsyä muutaman minuutin ajan. Kaada joukkoon ruokakerma, sekoita ja hauduta hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista pannulla pekonit rapeiksi ja siirrä ne talouspaperin päälle valumaan. Ruskista pannulla porsaan pihvit molemmin puolin. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Nosta lihat syrjään ja pidä ne lämpiminä. Lisää pannuun voi ja paista siinä leipäviipaleet rapeiksi.

Kokoa metsästäjänleivät lämmitetyille lautasille. Nosta leipäviipaleiden päälle pekoni ja lihat. Jaa sienikastike tasaisesti lihojen päälle. Koristele kevätsipulilla tai ruohosipulilla. Tarjoa heti lämpimänä.

•Voit halutessasi myös paneroida porsaanlihan.

•Voit valmistaa kastikkeen myös säilykekantarelleista. Annokseen riittää purkillinen (120 g) kantarelleja.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä