Maku

Metsämiehen sorsapata

1 h 30 min
4
0

Metsämiehen sorsapata

MU
GL
0
4
Teksti Juha Jormanainen
Kuvat Juha Jormanainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 480 gheinäsorsan rintaa
  • 1 rklvoita
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 200 gkantarelleja
  • 2 kplsalottisipulia (silputtuna)
  • 2 1/2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 2 dllihalientä
  • 360 gsmetanaa
  • 1/2 dlpunaviiniä

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Kuutioi rintalihat ja ruskista ne voissa kovalla lämmöllä pienissä erissä. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Kumoa lihat valurautapataan. Ruskista kantarelleja voissa muutama minuutti kovalla lämmöllä ja lisää nekin pataan.

Vähennä lämpöä ja kuullota sipulisilppua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Älä anna sipulien ruskistua. Kaada sipulit pataan. Lisää valkoviini sekä lihaliemi ja kiehauta keitos. Kuori pinnalle nouseva vaahto ja rasva tarkkaan pois.

Keitä keskilämmöllä puoli tuntia ja lisää kaksi purkkia smetanaa.

Keitä vielä 20 minuuttia ilman kantta ja lisää sitten 1 purkki smetanaa ja punaviini. Anna sorsapadan kiehua vielä kymmenen minuuttia ja sorsapata on valmis tarjottavaksi vaikkapa keitettyjen perunoiden ja raikkaan vihreän salaatin kera.

•Ruokajuomana olut tai kivennäisvesi on oivallinen. Viiniystävä valitsee täyteläisen uuden maailman zinfandelin, esimerkiksi Beringerin North Coast Zinfandelin, australialaisen Rosemount Shiraz Cabernetin  tai eteläafrikkalaisen Roodebergin.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä