Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Metsämiehen sorsapata

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
19.11.2006
Reseptin ainekset
1 annosta
480 g
heinäsorsan rintaa
1 rkl
voita
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
200 g
kantarelleja
2 kpl
salottisipulia (silputtuna)
2 1/2 dl
kuivaa valkoviiniä
2 dl
lihalientä
360 g
smetanaa
1/2 dl
punaviiniä

Kuutioi rintalihat ja ruskista ne voissa kovalla lämmöllä pienissä erissä. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Kumoa lihat valurautapataan. Ruskista kantarelleja voissa muutama minuutti kovalla lämmöllä ja lisää nekin pataan.

Vähennä lämpöä ja kuullota sipulisilppua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Älä anna sipulien ruskistua. Kaada sipulit pataan. Lisää valkoviini sekä lihaliemi ja kiehauta keitos. Kuori pinnalle nouseva vaahto ja rasva tarkkaan pois.

Keitä keskilämmöllä puoli tuntia ja lisää kaksi purkkia smetanaa.

Keitä vielä 20 minuuttia ilman kantta ja lisää sitten 1 purkki smetanaa ja punaviini. Anna sorsapadan kiehua vielä kymmenen minuuttia ja sorsapata on valmis tarjottavaksi vaikkapa keitettyjen perunoiden ja raikkaan vihreän salaatin kera.

•Ruokajuomana olut tai kivennäisvesi on oivallinen. Viiniystävä valitsee täyteläisen uuden maailman zinfandelin, esimerkiksi Beringerin North Coast Zinfandelin, australialaisen Rosemount Shiraz Cabernetin  tai eteläafrikkalaisen Roodebergin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt