Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lihapullakeitto meksikolaisittain

55 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 15 min

Lihapullakeitto on Meksikossakin suosittua arkiruokaa! Mehevä soppa saa uutta twistiä bataatista, chilistä, avokadosta ja yrteistä.

7.10.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
Lihapullat
1/2 dl
korppujauhoja
1 dl
vettä
1 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
300 g
sika-nautajauhelihaa (20 % rasvaa)
2 tl
chilijauhetta (chilimausteseosta)
1 tl
suolaa
Keittoon
2 kpl
porkkanaa
200 g
bataattia
12 1/2 dl
lihalientä (lihalientä)
2 rkl
tomaattipyreetä
240 g
kidneypapuja (1 purkki)
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1 kpl
avokadoa
1 dl
lehtipersiljaa (tai korianteria silputtuna)

Lihapullakeitto – ohje:

  1. Valmista lihapullat. Pane korppujauhot turpoamaan veteen. Silppua sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä. Sekoita kaikki lihapullien ainekset keskenään. Pyörittele murekemassa pulliksi.
  2. Paista pulliin ruskea pinta pannulla. Lihapullat saavat jäädä sisältä raaoiksi, sillä ne kypsyvät lopullisesti liemessä.
  3. Kuori ja kuutioi porkkanat ja bataatti.
  4. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi, lisää tomaattipyree ja juurekset. Anna kiehua kymmenisen minuuttia.
  5. Huuhdo pavut siivilässä ja lisää ne keittoon. Lisää myös lihapullat ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Keitä hetki, kunnes lihapullat ovat kypsiä.
  6. Tarkista keiton maku ja mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Paloittele avokado. Lisää lihapullakeittoon avokado ja persilja tai korianteri juuri ennen tarjoilua.

Säädä lihapullakeiton mausteisuus omaan makuusi. Perusresepti on mausteiltaan maltillinen, joten se sopii myös lasten makuun. Jos kaipaat lisää tulisuutta, lisää chiliä sekä pulliin että liemeen miedon chilimausteen lisäksi. 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt