4,4(8)
Lihapullakeitto meksikolaisittain
Maidoton
Munaton
55 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 15 min
Lihapullakeitto on Meksikossakin suosittua arkiruokaa! Mehevä soppa saa uutta twistiä bataatista, chilistä, avokadosta ja yrteistä.
7.10.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Lihapullat
1/2 dlkorppujauhoja
1 dlvettä
1 kplsipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklrypsiöljyä
300 gsika-nautajauhelihaa (20 % rasvaa)
2 tlchilijauhetta (chilimausteseosta)
1 tlsuolaa
Keittoon
2 kplporkkanaa
200 gbataattia
12 1/2 dllihalientä (lihalientä)
2 rkltomaattipyreetä
240 gkidneypapuja (1 purkki)
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
1 kplavokadoa
1 dllehtipersiljaa (tai korianteria silputtuna)

Lihapullakeitto – ohje:

  1. Valmista lihapullat. Pane korppujauhot turpoamaan veteen. Silppua sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä. Sekoita kaikki lihapullien ainekset keskenään. Pyörittele murekemassa pulliksi.
  2. Paista pulliin ruskea pinta pannulla. Lihapullat saavat jäädä sisältä raaoiksi, sillä ne kypsyvät lopullisesti liemessä.
  3. Kuori ja kuutioi porkkanat ja bataatti.
  4. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi, lisää tomaattipyree ja juurekset. Anna kiehua kymmenisen minuuttia.
  5. Huuhdo pavut siivilässä ja lisää ne keittoon. Lisää myös lihapullat ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Keitä hetki, kunnes lihapullat ovat kypsiä.
  6. Tarkista keiton maku ja mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Paloittele avokado. Lisää lihapullakeittoon avokado ja persilja tai korianteri juuri ennen tarjoilua.

Säädä lihapullakeiton mausteisuus omaan makuusi. Perusresepti on mausteiltaan maltillinen, joten se sopii myös lasten makuun. Jos kaipaat lisää tulisuutta, lisää chiliä sekä pulliin että liemeen miedon chilimausteen lisäksi. 

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo