Maku

Meksikolainen lihapullakeitto

55 min
4.6
2

Meksikolainen lihapullakeitto

MA
MU
2
4.6
Lihapullakeitto on Meksikossakin suosittua arkiruokaa! Mehevä soppa saa uutta twistiä bataatista, chilistä, avocadosta ja yrteistä.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Lihapullat

  • 1/2 dlkorppujauhoja
  • 1 dlvettä
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 300 gsika-nautajauhelihaa (20 % rasvaa)
  • 2 tlchilijauhetta (chilimausteseosta)
  • 1 tlsuolaa

Keittoon

  • 2 kplporkkanaa
  • 200 gbataattia
  • 12 1/2 dllihalientä (lihalientä)
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 240 gkidneypapuja (1 purkki)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 kplavokadoa
  • 1 dllehtipersiljaa (tai korianteria silputtuna)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista lihapullat. Pane korppujauhot turpoamaan veteen. Silppua sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä. Sekoita kaikki lihapullien ainekset keskenään. Pyörittele murekemassa pulliksi.

Paista pulliin ruskea pinta pannulla. Lihapullat saavat jäädä sisältä raaoiksi, sillä ne kypsyvät lopullisesti liemessä.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja bataatti.

Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi, lisää tomaattipyree ja juurekset. Anna kiehua kymmenisen minuuttia.

Huuhdo pavut siivilässä ja lisää ne keittoon. Lisää myös lihapullat ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Keitä hetki, kunnes lihapullat ovat kypsiä.

Tarkista keiton maku ja mausta suolalla ja pippurilla.

Paloittele avokado. Lisää keittoon avokado ja persilja tai korianteri juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!

Säädä keiton mausteisuus omaan makuusi. Perusresepti on mausteiltaan maltillinen, joten se sopii myös lasten makuun. Jos kaipaat lisää tulisuutta, lisää chiliä sekä pulliin että liemeen miedon chilimausteen lisäksi. 

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä