Meksikolainen jauhelihasalaatti – maukkaan ja ruokaisan salaatin kruunaa limellä maustettu korianterikastike
45 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
20 minMeksikolainen jauhelihasalaatti sopii koko perheen ilta-ateriaksi, kun tarjoilet sen kanssa täytettyjä quasadilloja. Bataatti ja avokado tuovat salaattiin sopivasti ruokaisuutta, ja lime-korianterikastike takaa annoksen raikkauden.
GL
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 22.1.2020

Meksikolainen jauhelihasalaatti – maukkaan ja ruokaisan salaatin kruunaa limellä maustettu korianterikastike
Ainekset (4 annosta)
Meksikolainen jauhelihasalaatti
- 1 (n. 500 g)bataatti
- 1 rklöljyä
- ripaussuolaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 400 gpaistijauhelihaa
- 1 tlsuolaa
- 1 tlsavupaprikaa
- 1cosmopolitan-salaatti
- 2avokadoa
- 3kevätsipulia
Lime-korianterikastike
- ½ rkukorianteria
- ½ dllimen mehua
- 1 dlöljyä
- 2 tlsokeria
- ½ tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
Meksikolainen jauhelihasalaatti valmistetaan näin:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa bataatti suupalan kokoisiksi kuutioiksi laakeaan uunivuokaan. Sekoita öljy ja suola bataattikuutioihin. Kypsennä bataatteja uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kuutiot ovat pehmeitä.
- Mittaa kaikki kastikkeen aineet sauvasekoittimen kulhoon ja pyöräytä tasaiseksi.
- Paista jauheliha kypsäksi pannulla. Hienonna valkosipulinkynnet. Mausta jauheliha paistamisen loppupuolella valkosipulilla, suolalla ja savupaprikalla.
- Leikkaa salaatti ja avokado sopiviksi suupaloiksi. Hienonna kevätsipuli.
- Lisää kaikki salaattiaineet bataattikuutioiden joukkoon vuokaan ja nostele sekaisin. Tarjoa salaatti haaleana lime-korianterikastikkeen kanssa.
Vinkki!
Meksikolaisen jauhelihasalaatin täydentää täytetyt quesadillat.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4