Kotivinkki

Meksikolainen jauhelihasalaatti – maukkaan ja ruokaisan salaatin kruunaa limellä maustettu korianterikastike

45 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
20 min
Meksikolainen jauhelihasalaatti sopii koko perheen ilta-ateriaksi, kun tarjoilet sen kanssa täytettyjä quasadilloja. Bataatti ja avokado tuovat salaattiin sopivasti ruokaisuutta, ja lime-korianterikastike takaa annoksen raikkauden.
GL
4
1


Ainekset (4 annosta)

Meksikolainen jauhelihasalaatti

  • 1 (n. 500 g)bataatti
  • 1 rklöljyä
  • ripaussuolaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400 gpaistijauhelihaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsavupaprikaa
  • 1cosmopolitan-salaatti
  • 2avokadoa
  • 3kevätsipulia

Lime-korianterikastike

  • ½ rkukorianteria
  • ½ dllimen mehua
  • 1 dlöljyä
  • 2 tlsokeria
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
Tulosta

Meksikolainen jauhelihasalaatti valmistetaan näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa bataatti suupalan kokoisiksi kuutioiksi laakeaan uunivuokaan. Sekoita öljy ja suola bataattikuutioihin. Kypsennä bataatteja uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kuutiot ovat pehmeitä.
  2. Mittaa kaikki kastikkeen aineet sauvasekoittimen kulhoon ja pyöräytä tasaiseksi.
  3. Paista jauheliha kypsäksi pannulla. Hienonna valkosipulinkynnet. Mausta jauheliha paistamisen loppupuolella valkosipulilla, suolalla ja savupaprikalla.
  4. Leikkaa salaatti ja avokado sopiviksi suupaloiksi. Hienonna kevätsipuli.
  5. Lisää kaikki salaattiaineet bataattikuutioiden joukkoon vuokaan ja nostele sekaisin. Tarjoa salaatti haaleana lime-korianterikastikkeen kanssa.

Vinkki!

Meksikolaisen jauhelihasalaatin täydentää täytetyt quesadillat.

MITÄ PIDIT?
4
1 kommentti