


Meksikolainen jauhelihasalaatti – maukkaan ja ruokaisan salaatin kruunaa limellä maustettu korianterikastike
45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 20 min
Meksikolainen jauhelihasalaatti sopii koko perheen ilta-ateriaksi, kun tarjoilet sen kanssa täytettyjä quasadilloja. Bataatti ja avokado tuovat salaattiin sopivasti ruokaisuutta, ja lime-korianterikastike takaa annoksen raikkauden.
Reseptin ainekset
4 annosta
Meksikolainen jauhelihasalaatti
1 (n. 500 g)
bataatti
1 rkl
öljyä
ripaus
suolaa
2
valkosipulinkynttä
400 g
paistijauhelihaa
1 tl
suolaa
1 tl
savupaprikaa
1
cosmopolitan-salaatti
2
avokadoa
3
kevätsipulia
Lime-korianterikastike
½ rku
korianteria
½ dl
limen mehua
1 dl
öljyä
2 tl
sokeria
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Meksikolainen jauhelihasalaatti valmistetaan näin:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa bataatti suupalan kokoisiksi kuutioiksi laakeaan uunivuokaan. Sekoita öljy ja suola bataattikuutioihin. Kypsennä bataatteja uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kuutiot ovat pehmeitä.
- Mittaa kaikki kastikkeen aineet sauvasekoittimen kulhoon ja pyöräytä tasaiseksi.
- Paista jauheliha kypsäksi pannulla. Hienonna valkosipulinkynnet. Mausta jauheliha paistamisen loppupuolella valkosipulilla, suolalla ja savupaprikalla.
- Leikkaa salaatti ja avokado sopiviksi suupaloiksi. Hienonna kevätsipuli.
- Lisää kaikki salaattiaineet bataattikuutioiden joukkoon vuokaan ja nostele sekaisin. Tarjoa salaatti haaleana lime-korianterikastikkeen kanssa.
Vinkki!
Meksikolaisen jauhelihasalaatin täydentää täytetyt quesadillat.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat