Maku

Mehukas parsakaalipiirakka

1 h 30 min
3.9
4

Mehukas parsakaalipiirakka

KA
4
3.9
Teksti Katri Schröder
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 150 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 50 gparmesaanijuustoa (raastettuna)

Täyte

  • 500 gparsakaalia
  • 200 graejuustoa
  • 50 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 100 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 3 rkltuoretta basilikaa (hienonnettuna)
  • 3 kplmunaa
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 2 rklsinappia
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Sekoita pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää juustoraaste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele piirakkataikina leivinpaperoidun Ø 24 cm irtopohjavuon pohjalle ja reunoille.

Pistele taikinanpohja ja nosta jääkaappiin hetkeksi. Huuhtele parsakaalit ja paloittele ne. Keitä parsakaalin nuppuja suolalla maustetussa vedessä 2–3 minuuttia. Valuta parsakaalit ja nosta ne hetkeksi jääkylmään veteen. Valuta huolella.

Nostele jäähtyneet parsakaalin nuput, raejuusto, juustoraasteet ja hienonnettu basilika kerroksittain vuokaan taikinapohjan päälle. Sekoita kulhossa munat, maito, sinappi ja sokeri keskenään ja valuta täytteen päälle. Paista parsakaalipiirakkaa 200 asteisessa uunissa tunnin ajan, kunnes täyte on keskeltä täysin hyytynyt. Anna parsakaalipiirakan levätä vuoassa hetken aikaa ennen irrottamista.

•Voit tehdä pohjan myös valmiista piirakkataikinasta.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä