Maku

Mehu mehumaijalla

1 h 50 min
3.3
0

Mehu mehumaijalla

GL
LA
MA
MU
0
3.3
Perinteinen höyrymehu syntyy mehumaijalla. Katso vinkit mehustamiseen ja testaa itse tehty marjamehu ja hedelmämehu!
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (18 annosta)

  • 4000 gmarjoja (tai hedelmälohkoja)
  • 1000 gsokeria

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Valmista höyrymehu mehumaijalla näin:

Mehustettavien marjojen tulee olla täysin kypsiä, eikä niitä tarvitse riipiä. Pienet roskat tai lehdetkään eivät haittaa. 

Kaada mehustimen pohjakattilaan vettä. Nosta päälle mehukattila.

Kaada marjat kerroksittain sokerin kanssa höyrymehustimen siiviläosaan. Alimmaisena ja päällimmäisenä tulee olla marjakerros.

Nosta siiviläosa mehukattilan päälle mehustimeen ja sulje kannella.

Kuumenna mehustinta, ja valuta ensimmäinen mehuerä noin 20 minuutin kuluttua.

Kaada mehu takaisin mehustimeen marjojen päälle. Toimenpide tehostaa mehun irtoamista.

Jatka höyrystämistä (20–60 minuuttia) ja valuta valmis mehu kuumennettuihin puhtaisiin pulloihin.

Täytä pullot piripintaan ja sulje heti. Jäähdytä höyrymehu ja säilytä viileässä.

Ohjeella syntyy noin 3 litraa höyrymehua. Höyrymehuissa C-vitamiini säilyy melko hyvin, sillä mehuja ei keitetä missään vaiheessa.

Vinkki!

Voit valmistaa myös sokeritonta höyrymehua. Valuta mehu silloin muovipulloihin ja pakasta säilyvyyden varmistamiseksi.
MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä