Maku

Itse tehty mehu

1 h 50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 30 min
Itse tehty mehu maistuu aina parhaalta! Hyödynnä oman puutarhasi sato tai lähde mehustuspuuhiin hevi-osaston kautta.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4.2
0
Julkaistu: 3.8.2009


Ainekset (18 annosta)

Itse tehty mehu

  • 4000 gmarjoja (tai hedelmälohkoja)
  • 1000 gsokeria
Tulosta

Itse tehty mehu valmistuu näin:

  1. Mehustettavien marjojen tulee olla täysin kypsiä, eikä niitä tarvitse riipiä. Pienet roskat tai lehdetkään eivät haittaa. 
  2. Kaada mehustimen pohjakattilaan vettä. Nosta päälle mehukattila.
  3. Kaada marjat kerroksittain sokerin kanssa höyrymehustimen siiviläosaan. Alimmaisena ja päällimmäisenä tulee olla marjakerros.
  4. Nosta siiviläosa mehukattilan päälle mehustimeen ja sulje kannella.
  5. Kuumenna mehustinta, ja valuta ensimmäinen mehuerä noin 20 minuutin kuluttua.
  6. Kaada mehu takaisin mehustimeen marjojen päälle. Toimenpide tehostaa mehun irtoamista.
  7. Jatka höyrystämistä (20–60 minuuttia) ja valuta valmis mehu kuumennettuihin puhtaisiin pulloihin.
  8. Täytä pullot piripintaan ja sulje heti. Jäähdytä höyrymehu ja säilytä viileässä.
  9. Ohjeella syntyy noin 3 litraa höyrymehua. Itse tehdyssä höyrymehussa C-vitamiini säilyy melko hyvin, sillä mehuja ei keitetä missään vaiheessa.

Kommentoi »