Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Itse tehty mehu

1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min

Itse tehty mehu maistuu aina parhaalta! Hyödynnä oman puutarhasi sato tai lähde mehustuspuuhiin hevi-osaston kautta.

Reseptin ainekset
18 annosta
Itse tehty mehu
4000 g
marjoja (tai hedelmälohkoja)
1000 g
sokeria

Itse tehty mehu valmistuu näin:

  1. Mehustettavien marjojen tulee olla täysin kypsiä, eikä niitä tarvitse riipiä. Pienet roskat tai lehdetkään eivät haittaa. 
  2. Kaada mehustimen pohjakattilaan vettä. Nosta päälle mehukattila.
  3. Kaada marjat kerroksittain sokerin kanssa höyrymehustimen siiviläosaan. Alimmaisena ja päällimmäisenä tulee olla marjakerros.
  4. Nosta siiviläosa mehukattilan päälle mehustimeen ja sulje kannella.
  5. Kuumenna mehustinta, ja valuta ensimmäinen mehuerä noin 20 minuutin kuluttua.
  6. Kaada mehu takaisin mehustimeen marjojen päälle. Toimenpide tehostaa mehun irtoamista.
  7. Jatka höyrystämistä (20–60 minuuttia) ja valuta valmis mehu kuumennettuihin puhtaisiin pulloihin.
  8. Täytä pullot piripintaan ja sulje heti. Jäähdytä höyrymehu ja säilytä viileässä.
  9. Ohjeella syntyy noin 3 litraa höyrymehua. Itse tehdyssä höyrymehussa C-vitamiini säilyy melko hyvin, sillä mehuja ei keitetä missään vaiheessa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt