


Itse tehty mehu
1 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 30 min
Itse tehty mehu maistuu aina parhaalta! Hyödynnä oman puutarhasi sato tai lähde mehustuspuuhiin hevi-osaston kautta.
Reseptin ainekset
18 annosta
Itse tehty mehu
4000 g
marjoja (tai hedelmälohkoja)
1000 g
sokeria
Itse tehty mehu valmistuu näin:
- Mehustettavien marjojen tulee olla täysin kypsiä, eikä niitä tarvitse riipiä. Pienet roskat tai lehdetkään eivät haittaa.
- Kaada mehustimen pohjakattilaan vettä. Nosta päälle mehukattila.
- Kaada marjat kerroksittain sokerin kanssa höyrymehustimen siiviläosaan. Alimmaisena ja päällimmäisenä tulee olla marjakerros.
- Nosta siiviläosa mehukattilan päälle mehustimeen ja sulje kannella.
- Kuumenna mehustinta, ja valuta ensimmäinen mehuerä noin 20 minuutin kuluttua.
- Kaada mehu takaisin mehustimeen marjojen päälle. Toimenpide tehostaa mehun irtoamista.
- Jatka höyrystämistä (20–60 minuuttia) ja valuta valmis mehu kuumennettuihin puhtaisiin pulloihin.
- Täytä pullot piripintaan ja sulje heti. Jäähdytä höyrymehu ja säilytä viileässä.
- Ohjeella syntyy noin 3 litraa höyrymehua. Itse tehdyssä höyrymehussa C-vitamiini säilyy melko hyvin, sillä mehuja ei keitetä missään vaiheessa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat