Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mehevä marjapiirakka pakastemarjoista

1 h 40 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 5 min

Aina ei tarvitse lähteä pakastelokeroa edemmäs marjaan, sillä tässä reseptissä on lupa oikaista! Maukas ja mehevä marjapiirakka syntyy helposti pakastemarjoista vaikka ihan arki-iltana.

4.5.2018
Reseptin ainekset
12 palaa
150 g
voita huoneenlämpöisenä
1 dl
sokeria
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 rkl
vettä
1
kananmuna
Täyte
1 l
pakastemarjoja ( esim. vadelmia, mustikoita, mansikoita)
2 dl
hillosokeria
2 rkl
sitruunan mehua
1 rkl
perunajauhoja
1
vaniljatanko
Crumble
½ dl
manteleita
25 g
voita huoneenlämpöisenä
½ dl
sokeria
1 dl
kaurahiutaleita
2 rkl
auringonkukansiemeniä
ripaus suolaa

Näin teet piirakan pakastemarjoista:

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja nypi ne voi-sokerivaahtoon. Lisää vesi ja muna, sekoita nopeasti tasaiseksi. Laita taikina kelmuun ja jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Mittaa marjat, hillosokeri, sitruunamehu ja perunajauhot kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja lisää kattilaan. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Poista vaniljatanko. Anna jäähtyä taikinan kaulimisen ajan.
  3. Kaulitse taikina 25 x 25 -senttisen vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  4. Leikkaa manteleita veitsellä pienemmiksi. Sekoita kaikki crumblen aineet kulhossa. Ripottele muruseos 20 minuuttia uunissa olleen piirakan pinnalle. Laita piirakka takaisin uuniin ja paista vielä 15 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt