Kotivinkki

Mehevä marjapiirakka pakastemarjoista

1 h 40 min
0
0

Mehevä marjapiirakka pakastemarjoista

Teksti Raisa Laine
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos
Aina ei tarvitse lähteä pakastelokeroa edemmäs marjaan, sillä tässä reseptissä on lupa oikaista! Maukas ja mehevä marjapiirakka syntyy helposti pakastemarjoista vaikka ihan arki-iltana.

Ainekset (12 palaa)

  • 150 g voita huoneenlämpöisenä
  • 1 dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl vettä
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 1 l pakastemarjoja ( esim. vadelmia, mustikoita, mansikoita)
  • 2 dl hillosokeria
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 vaniljatanko

Crumle

  • ½ dlmanteleita
  • 25 g voita huoneenlämpöisenä
  • ½ dl sokeria
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 2 rkl auringonkukansiemeniä
  • ripaus suolaa

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN1 h 5 min

Näin teet piirakan pakastemarjoista:

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja nypi ne voi-sokerivaahtoon. Lisää vesi ja muna, sekoita nopeasti tasaiseksi. Laita taikina kelmuun ja jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Mittaa marjat, hillosokeri, sitruunamehu ja perunajauhot kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja lisää kattilaan. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Poista vaniljatanko. Anna jäähtyä taikinan kaulimisen ajan.
  3. Kaulitse taikina 25 x 25 -senttisen vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  4. Leikkaa manteleita veitsellä pienemmiksi. Sekoita kaikki crumblen aineet kulhossa. Ripottele muruseos 20 minuuttia uunissa olleen piirakan pinnalle. Laita piirakka takaisin uuniin ja paista vielä 15 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
0