Mehevä mustikkakakku – tuorejuustolla kuorrutettu herkku valmistuu helposti myös mökillä
1 h
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
35 minMehevässä mustikkakakussa on reilusti marjoja ja herkullista tuorejuustokuorrutetta. Helpon leivonnaisen valmistus onnistuu mainiosti myös mökkikeittiössä, sillä kakkuvuokaa ja vatkainta ihmeellisempää välineistöä ei tarvita.
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 1.7.2020

Mehevä mustikkakakku – tuorejuustolla kuorrutettu herkku valmistuu helposti myös mökillä
Ainekset (10 annosta)
Mustikkakakku
- 2munaa
- 2 dlsokeria
- 2 dlkermamaitoa (1 dl kermaa ja 1 dl maitoa tai 2 dl kevytkermaa)
- 125 gsulatettua voita
- 4 dlvehnäjauhoja
- 2 tlvaniljasokeria
- 2 tlleivinjauhetta
- (1½ tljauhettua kardemummaa)
- 3–4 dltuoreita mustikoita
Kuorrutus
- 100 gtuorejuustoa
- 1 dlkuohukermaa
- 1 dltomusokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 2 rklsitruunamehua
Pinnalle
- mustikoita
Mehevä mustikkakakku leivotaan näin:
- Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija noin 24 cm). Peitä pohja leivinpaperilla.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kermamaito, jäähtynyt voisula ja toisiinsa sekoitetut kuivat aineet. Kääntele mustikat taikinaan varoen ja kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua 175 asteessa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Peitä kakun pinta leivinpaperilla paistamisen loppupuolella, jos pinta ruskistuu liikaa. Irrota kakku vähän jäähtyneenä.
- Kuorruta kakku jäähtyneenä. Sekoita kevyeksi vaahdotettu kerma ja tomusokeri tuorejuustoon. Mausta kuorrute vaniljalla ja sitruunamehulla. Levitä kakun päälle.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.32