


Mehevä mustikkakakku – tuorejuustolla kuorrutettu herkku valmistuu helposti myös mökillä
1 h 0 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 35 min
Mehevässä mustikkakakussa on reilusti marjoja ja herkullista tuorejuustokuorrutetta. Helpon leivonnaisen valmistus onnistuu mainiosti myös mökkikeittiössä, sillä kakkuvuokaa ja vatkainta ihmeellisempää välineistöä ei tarvita.
Reseptin ainekset
10 annosta
Mustikkakakku
2
munaa
2 dl
sokeria
2 dl
kermamaitoa (1 dl kermaa ja 1 dl maitoa tai 2 dl kevytkermaa)
125 g
sulatettua voita
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
(1½ tl
jauhettua kardemummaa)
3–4 dl
tuoreita mustikoita
Kuorrutus
100 g
tuorejuustoa
1 dl
kuohukermaa
1 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
sitruunamehua
Pinnalle
mustikoita
Mehevä mustikkakakku – ohje:
- Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija noin 24 cm). Peitä pohja leivinpaperilla.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kermamaito, jäähtynyt voisula ja toisiinsa sekoitetut kuivat aineet. Kääntele mustikat taikinaan varoen ja kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua 175 asteessa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Peitä kakun pinta leivinpaperilla paistamisen loppupuolella, jos pinta ruskistuu liikaa. Irrota kakku vähän jäähtyneenä.
- Kuorruta kakku jäähtyneenä. Sekoita kevyeksi vaahdotettu kerma ja tomusokeri tuorejuustoon. Mausta kuorrute vaniljalla ja sitruunamehulla. Levitä kakun päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat