4,2(40)
Mehevä mustikkakakku – tuorejuustolla kuorrutettu herkku valmistuu helposti myös mökillä
Kasvis
1 h
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 35 min
Mehevässä mustikkakakussa on reilusti marjoja ja herkullista tuorejuustokuorrutetta. Helpon leivonnaisen valmistus onnistuu mainiosti myös mökkikeittiössä, sillä kakkuvuokaa ja vatkainta ihmeellisempää välineistöä ei tarvita.
Julkaistu 1.7.2020
Unelmien Talo&Koti
Reseptin ainekset
10 annosta
Mustikkakakku
2munaa
2 dlsokeria
2 dlkermamaitoa (1 dl kermaa ja 1 dl maitoa tai 2 dl kevytkermaa)
125 gsulatettua voita
4 dlvehnäjauhoja
2 tlvaniljasokeria
2 tlleivinjauhetta
(1½ tljauhettua kardemummaa)
3–4 dltuoreita mustikoita
Kuorrutus
100 gtuorejuustoa
1 dlkuohukermaa
1 dltomusokeria
1 tlvaniljasokeria
2 rklsitruunamehua
Pinnalle
mustikoita

Mehevä mustikkakakku – ohje:

  1. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija noin 24 cm). Peitä pohja leivinpaperilla.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kermamaito, jäähtynyt voisula ja toisiinsa sekoitetut kuivat aineet. Kääntele mustikat taikinaan varoen ja kaada taikina vuokaan.
  3. Paista kakkua 175 asteessa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Peitä kakun pinta leivinpaperilla paistamisen loppupuolella, jos pinta ruskistuu liikaa. Irrota kakku vähän jäähtyneenä.
  4. Kuorruta kakku jäähtyneenä. Sekoita kevyeksi vaahdotettu kerma ja tomusokeri tuorejuustoon. Mausta kuorrute vaniljalla ja sitruunamehulla. Levitä kakun päälle.

6 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.