Kotivinkki

Mehevä jouluinen hedelmäkakku

0
0

Mehevä jouluinen hedelmäkakku

Jouluinen hedelmäkakku on kahvipöydän mehevä tarjottava. Tässä versiossa kuivatut hedelmät maustetaan konjakilla tai brandylla.
Teksti Kotivinkki
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 250 gkuivattuja sekahedelmiä
  • ½ dlkonjakkia tai brandya
  • 200 gvoita tai margariinia
  • 2 dlsokeria
  • 4kananmunaa
  • 3½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • sitruunan raastettu kuori
  • rasvaa ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Hienonna sekahedelmät ja laita ne kulhoon mehustumaan konjakin kanssa.

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat vaahtoon yksitellen.

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan ja sekoita.

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori. Lisää kuoriraaste taikinaan. Lisää hedelmät taikinaan.

Voitele ja korppujauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan.

Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Jäähdytä kakku vuoassaan, ennen kuin kumoat sen.

Vinkki!

Jouluinen hedelmäkakku vain paranee vanhetessaan. Voit siis leipoa sen hyvissä ajoin ennen joulua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä