Jouluinen hedelmäkakku – kahvipöydän mehevä herkku

3
2

Jouluinen hedelmäkakku on kahvipöydän mehevä tarjottava. Tässä versiossa kuivatut hedelmät maustetaan konjakilla, rommilla tai punssilla. Alkoholittomaan versioon sopii mainiosti omenamehu.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (2 kakkua)

  • 4 dlkuivattuja hedelmiä (esimerkiksi omenoita, aprikoosia, luumuja ja rusinoita) ja pähkinöitä)
  • 1 prkhillottuja kirsikoita
  • ½ dl hillottua inkivääriä
  • ½ dl konjakkia, rommia, punssia tai omenamehua
  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • ½ dl fariinisokeria
  • 3kananmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia

Vuokiin

  • rasvaa
  • korppujauhoja

Päälle

  • tomusokeria
  • puolet cocktailkirsikoista

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Jouluinen hedelmäkakku leivotaan näin:

  1. Hienonna hedelmät ja murskaa pähkinät. Valuta ja hienonna kirsikat ja inkivääri. Jätä puolet kirsikoista kakun päälle koristeiksi.
  2. Mausta hedelmäpaloja alkoholissa ainakin puoli tuntia tai mieluiten yön yli.
  3. Paloittele voi ja anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa kananmunat voivaahtoon yksitellen.
  4. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja kaneli. Sekoita hedelmäseos voi-munavaahtoon. Lisää jauhoseos taikinaan.
  5. Voitele ja korppujauhota vuoat ja jaa taikina vuokiin.
  6. Kypsennä hedelmäkakkuja uunin alatasolla 175 asteessa noin 60 minuuttia.

Vinkki!

Jouluinen hedelmäkakku säilyy hyvin ja vain paranee vanhetessaan. Voit siis leipoa sen hyvissä ajoin ennen joulua. Kääri kakut tiukasti alumiinifolioon ja säilytä ne jääkaapissa. Koristele kakut vasta ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
3