Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jouluinen hedelmäkakku – kahvipöydän mehevä herkku

Jouluinen hedelmäkakku on kahvipöydän mehevä tarjottava. Tässä versiossa kuivatut hedelmät maustetaan konjakilla, rommilla tai punssilla. Alkoholittomaan versioon sopii mainiosti omenamehu.

30.11.2018
Reseptin ainekset
2 kakkua
4 dl
kuivattuja hedelmiä (esimerkiksi omenoita, aprikoosia, luumuja ja rusinoita) ja pähkinöitä)
1 prk
hillottuja kirsikoita
½ dl
hillottua inkivääriä
½ dl
konjakkia, rommia, punssia tai omenamehua
200 g
voita
2 dl
sokeria
½ dl
fariinisokeria
3
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
Vuokiin
rasvaa
korppujauhoja
Päälle
tomusokeria
puolet cocktailkirsikoista

Jouluinen hedelmäkakku – ohje:

  1. Hienonna hedelmät ja murskaa pähkinät. Valuta ja hienonna kirsikat ja inkivääri. Jätä puolet kirsikoista kakun päälle koristeiksi.
  2. Mausta hedelmäpaloja alkoholissa ainakin puoli tuntia tai mieluiten yön yli.
  3. Paloittele voi ja anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa kananmunat voivaahtoon yksitellen.
  4. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja kaneli. Sekoita hedelmäseos voi-munavaahtoon. Lisää jauhoseos taikinaan.
  5. Voitele ja korppujauhota vuoat ja jaa taikina vuokiin.
  6. Kypsennä hedelmäkakkuja uunin alatasolla 175 asteessa noin 60 minuuttia.

Vinkki!

Jouluinen hedelmäkakku säilyy hyvin ja vain paranee vanhetessaan. Voit siis leipoa sen hyvissä ajoin ennen joulua. Kääri kakut tiukasti alumiinifolioon ja säilytä ne jääkaapissa. Koristele kakut vasta ennen tarjoilua.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt