Maku

Mausteinen tomaattihillo

1 h 45 min
0
0

Mausteinen tomaattihillo

Tämä siirappinen tomaattihillo on täydellinen kumppani pehmeälle homejuustolle. Parhaimmillaan se on hedelmien ja pähkinöiden kanssa juustolautasella. Kokeile tomaattihilloa myös ketsupin tilalta hampurilaisten ja lämpien voileipien kanssa!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 2.5 kgtomaatteja (kypsiä)
  • 700 gsokeria
  • 1.5 dllimen mehua
  • 2 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1 tljauhettua kanelia
  • 0.5 tljauhettua neilikkaa
  • 2 tlchilirouhetta
  • 1 rklmerisuolaa

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Kuutioi tomaatit. Poista leikatessa tomaatin sitkeä kanta ja ranka.

Laita tomaattikuutiot ja leikatessa irronnut mehu isoon kattilaan.

Lisää kattilaan sokeri. Purista joukkoon limen mehu. Kuori tuore inkivääri ja lisää se kattilaan hienona raasteena.

Sekoita mukaan kaneli, neilikka, chilirouhe ja suola.

Kuumenna seos kiehuvaksi. Anna porista miedolla lämmöllä ilman kantta 1 h 30 min – 2 h kunnes hillo on siirappista.

Kaada hillo puhtaisiin lasipurkkeihin. Sulje tiiviisti ja jäähdytä. Säilytä hillo jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä