Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mausteinen tomaattihillo – täydellinen kumppani lihalle ja juustoille

1 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 30 min

Mausteinen tomaattihillo sopii pihvien ja paistien kylkeen. Kokeile sitä myös juustojen kanssa! Herkullinen hillo valmistuu juuri kypsyneistä tomaateista ja kuivalla pannulla paahdetusta maustekimarasta.

25.8.2020
Reseptin ainekset
6 dl
1½ kg
pihvitomaatteja
2
tähtianista
2
kokonaista kardemumman siemenkotaa
1 tl
korianterinsiemeniä
1 tl
katajanmarjoja
3
kokonaista neilikkaa
½ tl
kokonaisia mustapippureita
1
vaniljatanko
1
(luomu)appelsiini
1
(luomu)sitruuna
1 tl
suolaa
300 g
sokeria

Mausteinen tomaattihillo valmistetaan näin:

  1. Puolita tomaatit ja poista kannat ja siemenet. Paloittele puolikkaat ja nosta palat kattilaan.
  2. Paahda kuivia mausteita kuivalla kuumalla pannulla pari minuuttia. Varo polttamasta. Murskaa mausteita hiukan pienemmiksi morttelissa. Siirrä maustepussiin ja nosta tomaattien joukkoon kattilaan.
  3. Lisää kattilaan puolitettu vaniljatanko. Raasta joukkoon pestyjen sitruksien kuoret ja purista joukkoon mehut. Lisää suola ja sokeri.
  4. Anna hillon kiehua hiljaa poreillen 30 minuuttia välillä sekoittaen.
  5. Poista kattilasta maustepussi ja vaniljatanko. Purkita hillo kuumana puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje heti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja säilytä kylmässä.

Vinkki!

Valitse hilloon juuri kypsyneitä, mehukkaita tomaatteja, sillä ylikypsistä tulee vetinen lopputulos.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt