Mausteinen tomaattihillo – täydellinen kumppani lihalle ja juustoille

1 h 10 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
30 min
Mausteinen tomaattihillo sopii pihvien ja paistien kylkeen. Kokeile sitä myös juustojen kanssa! Herkullinen hillo valmistuu juuri kypsyneistä tomaateista ja kuivalla pannulla paahdetusta maustekimarasta.
VE
GL
KA
LA
MA
MU
4
0
Julkaistu: 25.8.2020


Reseptin ainekset (6 dl)

  • 1½ kgpihvitomaatteja
  • 2tähtianista
  • 2kokonaista kardemumman siemenkotaa
  • 1 tlkorianterinsiemeniä
  • 1 tlkatajanmarjoja
  • 3kokonaista neilikkaa
  • ½ tlkokonaisia mustapippureita
  • 1vaniljatanko
  • 1(luomu)appelsiini
  • 1(luomu)sitruuna
  • 1 tlsuolaa
  • 300 gsokeria
Tulosta

Mausteinen tomaattihillo valmistetaan näin:

  1. Puolita tomaatit ja poista kannat ja siemenet. Paloittele puolikkaat ja nosta palat kattilaan.
  2. Paahda kuivia mausteita kuivalla kuumalla pannulla pari minuuttia. Varo polttamasta. Murskaa mausteita hiukan pienemmiksi morttelissa. Siirrä maustepussiin ja nosta tomaattien joukkoon kattilaan.
  3. Lisää kattilaan puolitettu vaniljatanko. Raasta joukkoon pestyjen sitruksien kuoret ja purista joukkoon mehut. Lisää suola ja sokeri.
  4. Anna hillon kiehua hiljaa poreillen 30 minuuttia välillä sekoittaen.
  5. Poista kattilasta maustepussi ja vaniljatanko. Purkita hillo kuumana puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje heti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja säilytä kylmässä.

Vinkki!

Valitse hilloon juuri kypsyneitä, mehukkaita tomaatteja, sillä ylikypsistä tulee vetinen lopputulos.

Kommentoi »