Maukkaat mämmimuffinit
35 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
15 minMämmimuffinit ovat pääsiäistä pullollaan. Vaikka mämmi ei maistuisi sellaisenaan, näistä muffineista on kaikkien helppo tykätä.
3.5
Kuvat
Julkaistu 31.1.2015

Maukkaat mämmimuffinit
Reseptin ainekset (18 kpl)
- 250 gmämmiä (2 ½ dl)
- 2 dlsokeria
- 3kananmunaa
- 100 gvoita
- 2 dlperunajauhoja
- 1 dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
Sitruuna-sokerikuorrute
- 2 ½ dltomusokeria
- 3 tlsitruunamehua
Mämmimuffinien koristelu
- sitruunankuoria tai pääsiäiskarkkeja
- Sekoita mämmi ja sokeri keskenään. Vatkaa joukkoon munat ja sulatettu rasva.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
- Jaa taikina muffinivuokiin. Jätä vuokaan kolmannes tyhjää kohoamisvaraa. Paista mämmimuffineita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
- Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu tahnaksi. Tiputa sitä lusikalla tai pursota kuorrutetta jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele mämmimuffinit sitruunankuoriraasteella tai pääsiäiskarkeilla.

Mämmistä on moneksi! 20 reseptiä, jotka sekä mämmifanin että paatuneen mämmiskeptikon kannattaa katsastaa

Pääsiäisjälkiruoka kruunaa juhla-aterian! Katso ohjeet perinteisiin ja uusiin herkkuihin

Mämmi – näin teet perinteisen pääsiäisherkun itse
Maku

Mämmimacaronit – mausta klassikkoleivokset pääsiäisen perinneherkulla
Maku

Mämmisemifreddo
Maku

Mämmimaljat
Maku

Rahkapiirakka, rahkapullat, mango-juustokakku – pääsiäisen parhaat rahkajälkkärit klassikoista uusiin hitteihin

Perinteinen, kevyt, nopsa, vegaaninen – pääsiäisen rakkaalla rahkaherkulla pashalla on monta herkullista olomuotoa