Maku

Maukas ja mehevä saaristolaisleipä

2 h 50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
2 h 30 min
Maukas ja mehevä saaristolaisleipä on kesän suosikki.
3.8
0
Julkaistu: 21.6.2015


Ainekset (4 kpl)

  • 1 lappelsiinimehua
  • 2 kplkuivahiivapussia
  • 3 dlsiirappia
  • 4 dlkaljamaltaita
  • 2 dlvehnäleseitä
  • 3 dlruisjauhoja
  • 2 dlmämmimaltaita
  • 10 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklsuolaa
Tulosta

Lämmitä appelsiinimehu 42-asteiseksi. 

Sekoita joukkoon hiiva, siirappi sekä kaikki kuivat ainekset. Sekoita tasaiseksi. 

Voitele leipävuuat (4 kpl) ja jaa taikina niihin tasaisesti. Anna kohota liinan alla tunti. 

Pistele haarukalla pintaan reikiä. 

Paista 175-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. 

Anna leipien jäähtyä. Laita ne kelmuun ja säilytä pari päivää jääkaapissa. Leivät ovat sen jälkeen parhaimmillaan. Toki niitä voi syödä hetikin. 

Voit halutessasi voidella leivät paiston loppuvaiheessa vesi-siirappiseoksella.

Kommentoi »