


Maukas ja mehevä saaristolaisleipä
2 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 30 min
Maukas ja mehevä saaristolaisleipä on kesän suosikki.
Reseptin ainekset
4 kpl
1 l
appelsiinimehua
2 kpl
kuivahiivapussia
3 dl
siirappia
4 dl
kaljamaltaita
2 dl
vehnäleseitä
3 dl
ruisjauhoja
2 dl
mämmimaltaita
10 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
suolaa
Mehevä saaristolaisleipä – ohje:
- Lämmitä appelsiinimehu 42-asteiseksi.
- Sekoita joukkoon hiiva, siirappi sekä kaikki kuivat ainekset. Sekoita tasaiseksi.
- Voitele leipävuoat (4 kpl) ja jaa taikina niihin tasaisesti. Anna kohota liinan alla tunti.
- Pistele haarukalla pintaan reikiä.
- Paista 175-asteisessa uunissa 1,5 tuntia.
- Anna leipien jäähtyä. Laita ne kelmuun ja säilytä pari päivää jääkaapissa. Leivät ovat sen jälkeen parhaimmillaan. Toki niitä voi syödä hetikin.
Vinkit!
- Voit halutessasi voidella leivät paiston loppuvaiheessa vesi-siirappiseoksella.
- Katso myös suosituin saaristolaisleipäreseptimme!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat