Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Maukas ja mehevä saaristolaisleipä

2 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 30 min

Maukas ja mehevä saaristolaisleipä on kesän suosikki.

21.6.2015
Reseptin ainekset
4 kpl
1 l
appelsiinimehua
2 kpl
kuivahiivapussia
3 dl
siirappia
4 dl
kaljamaltaita
2 dl
vehnäleseitä
3 dl
ruisjauhoja
2 dl
mämmimaltaita
10 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
suolaa

Mehevä saaristolaisleipä – ohje:

  1. Lämmitä appelsiinimehu 42-asteiseksi. 
  2. Sekoita joukkoon hiiva, siirappi sekä kaikki kuivat ainekset. Sekoita tasaiseksi. 
  3. Voitele leipävuoat (4 kpl) ja jaa taikina niihin tasaisesti. Anna kohota liinan alla tunti. 
  4. Pistele haarukalla pintaan reikiä. 
  5. Paista 175-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. 
  6. Anna leipien jäähtyä. Laita ne kelmuun ja säilytä pari päivää jääkaapissa. Leivät ovat sen jälkeen parhaimmillaan. Toki niitä voi syödä hetikin. 

Vinkit!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt