


Mätidippi – herkkujen herkku valmistuu hujauksessa parempaan perjantai-iltaan tai juhlapöytään
10 min
Mätidippi on ranskankerman, mädin, punasipulin, tillin ja limen täydellinen liitto. Dipin kanssa maistuvat rapeat kauranäkkäritikut. Nappaa helpot reseptit!
Reseptin ainekset
noin 20 annosta
Mätidippi
150 g
ranskankermaa
½
punasipuli hienonnettuna
2 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1 rkl
tilliä hienonnettuna
100 g
mätiä
1
limen raastettu kuori ja mehu
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippurirouhetta
Siemennäkkärit
1½ dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl
gluteenitonta jauhoseosta
¾ tl
suolaa
1 tl
leivinjauhetta
½ dl
rypsiöljyä
2 dl
kieuhuvan kuumaa vettä
2 tl
siirappia
Näkkärien päälle
1 dl
siemensekoitusta (seesaminsiemeniä, kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä)
Mätidippi – ohje:
- Hienonna punasipuli ja ruohosipuli sekä tilli. Raasta limen kuori ja purista mehu.
- Sekoita mätidipin ainekset keskenään.
Vinkki!
Saat dipistä vegaanisen, kun korvaat ranskankerman kaurafraichella ja mädin Cavi-artmerilevävalmisteella.
Kauranäkkäritikut – ohje (valmistusaika 1 t 30 min):
- Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää öljy, kuuma vesi ja siirappi. Sekoita tasaiseksi. Anna seoksen tekeytyä noin 10 minuuttia.
- Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi (noin 20 × 30 cm). Ripottele päälle siemenet ja painele hieman, jotta ne jäävät pintaan kiinni.
- Leikkaa taikinalevy parin sentin paksuisiksi pitkittäisiksi suikaleiksi veitsellä tai taikinapyörällä.
- Paista näkkäriä 150-asteisen uunin keskitasolla tunnin ajan, kunnes se on rapeaa. Anna jäähtyä ja paloittele. Tarjoa kauranäkkäritikut mätidipin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat