Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mätidippi – herkkujen herkku valmistuu hujauksessa parempaan perjantai-iltaan tai juhlapöytään

10 min

Mätidippi on ranskankerman, mädin, punasipulin, tillin ja limen täydellinen liitto. Dipin kanssa maistuvat rapeat kauranäkkäritikut. Nappaa helpot reseptit!

24.11.2023
Reseptin ainekset
noin 20 annosta
Mätidippi
150 g
ranskankermaa
½
punasipuli hienonnettuna
2 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1 rkl
tilliä hienonnettuna
100 g
mätiä
1
limen raastettu kuori ja mehu
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippurirouhetta
Siemennäkkärit
1½ dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl
gluteenitonta jauhoseosta
¾ tl
suolaa
1 tl
leivinjauhetta
½ dl
rypsiöljyä
2 dl
kieuhuvan kuumaa vettä
2 tl
siirappia
Näkkärien päälle
1 dl
siemensekoitusta (seesaminsiemeniä, kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä)

Mätidippi – ohje:

  1. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli sekä tilli. Raasta limen kuori ja purista mehu.
  2. Sekoita mätidipin ainekset keskenään.

Vinkki!

Saat dipistä vegaanisen, kun korvaat ranskankerman kaurafraichella ja mädin Cavi-artmerilevävalmisteella.

Kauranäkkäritikut – ohje (valmistusaika 1 t 30 min):

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää öljy, kuuma vesi ja siirappi. Sekoita tasaiseksi. Anna seoksen tekeytyä noin 10 minuuttia.
  2. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi (noin 20 × 30 cm). Ripottele päälle siemenet ja painele hieman, jotta ne jäävät pintaan kiinni.
  3. Leikkaa taikinalevy parin sentin paksuisiksi pitkittäisiksi suikaleiksi veitsellä tai taikinapyörällä.
  4. Paista näkkäriä 150-asteisen uunin keskitasolla tunnin ajan, kunnes se on rapeaa. Anna jäähtyä ja paloittele. Tarjoa kauranäkkäritikut mätidipin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt