


Thaimaan makuja
Massaman karitsacurry – karitsanpaisti hautuu lempeän mausteisessa kastikkeessa täydellisen mureaksi
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Perunalla ja paahdetuilla maapähkinöillä höystetty thaimaalainen kookosmaitopohjainen massaman curry on runsaan mausteinen mutta ei lainkaan tulinen.
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
karitsan paahtopaistia
1
sipuli
300 g
perunoita
1 rkl
rypsi- tai kookosöljyä
4 rkl
massaman currytahnaa (esim. Spice Up)
2 tl
ruokosokeria
2 rkl
kalakastiketta
1
laakerinlehti
2½ dl
liha- tai kanalientä
400 ml
kookosmaitoa
Lisäksi
1 dl
maapähkinöitä
1
lime
1 rku
korianteria
jasmiiniriisiä
Massaman karitsacurry – ohje:
- Leikkaa liha kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi perunat.
- Rouhi pähkinät ja paahda kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Siirrä toiseen astiaan.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää lihat ja ruskista ne kauttaaltaan.
- Lisää sipulit ja paista pari minuuttia, kunnes ne ruskistuvat. Lisää currytahna ja paista käännellen parin minuuttia.
- Lisää perunat, loput mausteet, liemi ja kookosmaito. Hauduta noin 20 minuuttia, kunnes kastike sakenee ja liha on mureaa.
- Viimeistele paahdetulla pähkinärouheella ja korianterilla. Tarjoa limelohkojen ja keitetyn jasmiiniriisin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat