Maku

Mascarponejäätelö-marenkikakku

3 h 30 min
4
1

Mascarponejäätelö-marenkikakku

GL
1
4
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 3 kplvalkuaista
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1/2 rklmaissitärkkelystä
  • 1 tlsitruunamehua

Mascarponejäätelötäyte

  • 3 kplkeltuaista
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 2 dlkuohukermaa
  • 250 gmascarponejuustoa

Lisäksi

  • 250 gmansikoita
  • 1/2 dltuoretta minttua

Kaakaokastike

  • 1 dlkaakaojauhetta (Van Houten)
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlvettä

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN2 h 30 min

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Yhdistä sokeri ja maissitärkkelys. Lisää seos vähitellen valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon sitruunamehu. Levitä marenkitaikina kahdeksi pyöreäksi levyksi (Ø noin 17 ja 22 cm) leivinpaperin päälle pellille. Paista 125-asteisessa uunissa 1 1/2–2 tuntia. Siirrä pohjat leivinpaperin avulla ritilälle jäähtymään.
Valmista mascarponejäätelö. Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaahdoksi. Huuhtele ja kuivaa vatkaimet. Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon mascarpone ja kääntele seokseen keltuaisvaahto. Kaada massa laakeaan, kannelliseen astiaan ja siirrä pakastimeen. Pakasta 2–3 tuntia, ja sekoita jäätyvää mascarponevaahtoa muutaman kerran jäätymisen aikana. Älä jäädytä seosta kovaksi, valmis jäätelö saa olla lusikoitavan pehmeää.
Kokoa kakku juuri ennen tarjoilua. Paloittele puolet mansikoista ja viipaloi puolet. Irrota isompi marenkipohja varovasti leivinpaperista ja nosta tarjoiluvadille. Lusikoi päälle puolet mascarponejäätelöstä.Ripottele päälle mansikkapalat. Nosta päälle toinen marenkilevy ja lusikoi päälle loppu jäätelö. Koristele mascarponejäätelö-marenkikakku mansikkaviipaleilla ja mintunlehdillä. Valmista kaakaokastike kiehauttamalla ainekset kattilassa. Tarjoa kastike kuumana tai jäähtyneenä mascarponejäätelö-marenkikakun kanssa.
•Leivo lasten kanssa tehtävä marenkikakku vaikka auton tai sydämen muotoiseksi. Piirrä kaksi samankokoista kuviota leivinpaperille ja levitä taikina niiden sisälle.
•Jos tarjoat kakkua vain aikuisille, voit maustaa mascarponejäätelön liköörillä, esimerkiksi limoncellolla.
•Vaihtele täytettä makusi mukaan. Jäätelön voit korvata kermavaahdolla, ja mansikoiden sijaan voit käyttää muita kauden marjoja tai paloiteltuja hedelmiä.
•Marengit voit tehdä hyvissä ajoin, sillä ne säilyvät rapeina pitkään kuivassa paikassa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä